Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Petr Buchníček | 08.12.2008
k variantám rozpočtu na r. 2009

Jak vidno, na veřejnost začaly prosakovat informace o připravovaných variantách svazového rozpočtu, ale největší haló je nesmyslně kolem příspěvků 300-200-100. Mám dojem, že zasvěcení to vědí, ale veřejnosti nebylo dostatečně objasněno, čím se ty 3 varianty návrhu (konečnou podobu, která může být naprosto odlišná, schválí až konference) rozpočtu liší, resp. jak vznikly. Tak se toho tedy ujmu.
Na VV nejsme takoví pitomci (jak kdosi v předchozích příspěvcích naznačil), abychom nevěděli, že když máme udělat z deficitního vyrovnaný rozpočet a zároveň nesmíme zvednout příjmy, tak musíme škrtat výdaje. Právě o tom je 1. varianta - \"minimalistická\". Je ale jasné, že některé škrty budou hodně nepopulární, a proto je zde varianta č. 2, řekněme \"racionální\", kde se sice škrtaly výdaje, ale ne tolik jako v minimalistické variantě a vyrovnanost rozpočtu bude třeba dohonit zvýšením příjmů. Předpokládá se, že předmětem diskuse na konferenci bude především tato varianta. Poslední, \"maximalistická\" 3. varianta je spíše demostrativní a má za cíl ukázat, kam až by se musely navýšit příjmy, kdybychom nechtěli škrtat výdaje (tzn. chtěli bychom utáhnout vše, co by se nám líbilo, aby fungovalo), ale přitom měli dostát závazku z minulé konference mít vyrovnaný rozpočet. Já chápu 1. a 3. variantu jako jakési mantinely, mezi kterými se bude konference pohybovat. S tím, že přepočet celkových požadovaných příjmů na jednotlivé příspěvkové částky je samozřejmě orientační, klidně to může být třeba tak, že mládež bude platit o něco méně a výdělečně činní o něco více, pokud se dohromady docílí potřebné cifry...



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009