Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Ladislav Palovský | 04.12.2008
Konference, poplatky a jiné

To Petr Galuška: Ja doufám, že politická chyba je už minulostí, pevně věřím, že předseda ŠSČR přijede na konferenci JMŠS a bude rád diskutovat s delegáty. Alespoň tak je to dohodnuto a obsadit by se měly všechny krajské konference (ať už předsedou nebo členy VV). V případě, že by nepřijel, budeme s Petrem Buchníčkem připraveni diskutovat o situaci kolem svazu, financí a dalších věcí osobně.
To p.Plch: Neřeším minulost, do VV jsem přišel řešit budoucnost a pokusit se něco změnit. Tedy debaty o oslavách a překročení rozpočtu už bylo hodně. Nemyslím si, že oslava byla jen \"žranicí VIPček, funkcionářů a Oktoberfestem v jednom\" (jak by to mohl kdokoliv nazvat), ale důstojnou oslavou 100 let šachu a hlavně propagací našeho sportu a koníčka.
Mimochodem VV ŠSČR zpracoval analýzu hospodaření za období 2003-2008 už v květnu tohoto roku, dokonce se tento materiál všude rozesílal na všechny kraje, debatovalo se o tom v Kyjově při MČR, kde i Vlasta Sejkora přijel na jednání se zástupci moravských delegátů. To že se to nedostalo do oddílu považuji za chybu především jednotlivých krajů (možná to zde bylo na webu, nevím), čili s Vaším tvrzením v bodě 7 nesouhlasím.
Souhlasím s panem Jandou a Jindrou Papayem, a ne jako člen VV, ale jako obyčejný Palovský šachista brněnského klubu, který si uvědomuje, že všechno se zdražuje, nikdo Vám nic nedá zadarmo. Promiňte, ale částky, které jdou na mládež, repre a fungování svazu jsou opravdu v dnešních poměrech směšné. Na jednu stranu se o zvýšení příspěvků už hovoří na konferencích již od roku 2006, bavíme se zde o částce (bez mimořádného příspěvku) 10 Kč dospělí/rok, 5 Kč nevydělečně činní/rok a 1 Kč za mládež/rok (90/45/9 Kč jde do kraje). V rozpočtu ŠSČR je 240 tis.Kč na střediska mládeže a mládež platí 1Kč??? (tady jsem rozlil benzín a zapálil příští debatu, tímto se všem omlouvám koho se to dotklo, ale tak to vidím já). Samozřejmě na druhou stranu je nutné zvýšit i poplatky za služby - za Elo, za soutěže, za přestupy, omezit osvobození poplatků od placení ELA turnaje s názvem oddílový přebor, okresní přebor a suše je zpoplatnit (vždyť pak to všichni posílají na ELO a nemusí nic platit). A takhle bych mohl pokračovat dál..... i přes pocit, že bych potřeboval, aby v posledních dnech roku měl den 48-72 hodin, jsem připraven na diskuzi.
A nakonec, nehádejme se tady Česi vs. Morava - to sem nepatří - "Jsme jedna rodina" - Gens una sumus, která se neumí??, nechce??, nemůže?? domluvit???



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009