Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Jaroslav Kořínek - hlavní rozhodčí | 31.10.2008
K zamyšlení

Velice pozorně jsem si přečetl vyjádření diskutujících k problematice dění na MMaS v Havířově. Když pominu to,že se vyjadřují k problému který znají z doslechu, nemohu zůstat lhostéjny k tomu, že nikdo zde nezmiňuje Pravidla FIDE, konkrétně čl.12 Chování hráčů a čl.13 Úloha rozhodčího
Pokud tedy chceme hrát šachy, a já věřím že ano, snažme se tedy dodržovat tato pravidla a vychovávat mládež k tomu,aby se jimi řídila.
Připadá mi to tak, že je jen učíme hrát šachy ,ale o chování hráče při hře, po skončení partie atd. toho se asi od trenérů,funkcionářů oddílů a kroužku asi moc nedoví. Potom se stává to, že na turnajích dospělých jsou celkem "normální" již zažité návyky. Nikdo přece nechce trestat hráče,že prohodí pár slov, ale musí si uvědomit,že tím může rušit soupeře.
O chování diváků je rovněž zbytečně se zmiňovat, ten který se chová jak má nemá a nebude mít z rozhodčími nikdy problém.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009