Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Martin Hošek | 30.10.2008
Kontumace na MMaS

Tímto bych se chtěl vyjádřit ke kontumaci mé partie na Mistrovství Moravy a Slezska mládeže. Vše začalo tím, že jsem se šel podívat na partii mého kamaráda Ondřeje Zámečníka. Ondřej Zámečník si se mnou chtěl promluvit a já jsem mu řekl, že tady ne. Poté Zámečník vstal a šli ven z hrací místnosti. Během toho za mnou pan rozhodčí Kopta s tím, že kvůli mluvení mou partii kontumuje.
V tu chvíli jsem vůbec nechápal. Téměř ihned jsem se rozhodl podat protest. Asi během půl hodiny se sešla komise k projednání této kontumace. V komisi zasedli Miroslav Hurta, zástupce Frýdku-Místku pan Jasný, zástupce Orlové pan Novák, hlavní rozhodčí pan Kořínek a pan rozhodčí Kopta. Před komisí jsem celou situaci vysvětlil. Ondřej Zámečník řekl, že situace byla tak, jak jsem ji popsal já.
Můj soupeř Karel Svoboda řekl, že k situaci nemá co říct, protože v tu chvíli seděl u naší partie a přemýšlel. Pan Kopta se vyjádřil v tom smyslu, že pro mluvení v hrací místnosti jsem byl již před 2 dny napomínán a proto prý byla kontumace na místě. Dále říkal, že jsem přišel k partii Zámečníka a začal se s ním bavit. Dále prý Zámečník vstal a oba jsme odcházeli ven. U toho jsme prý stále mluvili. Poté nás komise odvolala z místnosti a hlasovala.
Můj trenér pan Hurta se hlasování vzdal z důvodu toho, že nemohl věc objetivně posoudit. Komise jednohlasně rozhodla o platnosti verdiktu rozhodčího. Jednání pana Kopty mě naštvalo. Tak jak jsem se choval já, se choval asi každý účastník mistrovství. Vypadá to, že jen čekal na příležitost, jak moji partii zkontumovat. Přiznávám, že jsem udělal blbost, že jsem mu tu příležitost dal. To, jak pan Kopta popsal celou situaci před komisí i na tomto webu, se nezakládá na pravdě.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009