Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Pozvánka na losování a start volební kampaně

V sobotu 18. září v 15:30 odstartuje v klubovně Lokomotivy Brno ve dvorním traktu ZŠ Staňkova (vchod z ulice Rybníček) losování všech krajských soutěží družstev a také II ligy D - přijít však můžete už od 13:00 na schůzi jihomoravské Komise mládeže nebo dokonce už v půl deváté na Pohár místostarostky městské části Brno - sever.

Pozor! Před vjezdem do školního dvora se staví a jsou tam dopravní uzávěry. Nejlépe je nechat auto někde v okolí a kdo se v této lokalitě moc nevyzná a nechce bloudit jednosměrkami, ať raději nechá vůz na velkém parkovišti u Bobycentra a dojde cca 100m do mírného kopečka pěšky.

Všechna družstva (a bude jich losovat celkem 60) nechť nezapomenou:

1. Vyslat na losovací schůzi zodpovědného zástupce
2. Odevzdat soupisku družstva ve dvojím vyhotovení s uvedením ELO ČR k 5.9.2010 a v KP I. a 2. lize i ELO FIDE k 1.9.2010 včetně identifikačních čísel hráčů a přiložit u hostujících hráčů povolení mateřského oddílu k hostování
3. Odevzdat kopii potvrzeného registračního seznamu zaslaného paní Kniezkovou z Ostravy

Kdo ještě tak neučinil nebo získal nové rozhodčí na školení před dvěma týdny, nechť nezapomene upřesnit jména těch, které si přeje delegovat ke svým utkáním. Pokud nebude jednat družstvo samo, budou za ně jednat jiní (Komise rozhodčích) a kvalifikované rozhodčí k zápasům nadelegují shora.

Pokud někdo potřebuje doklad o uhrazení vkladu do soutěže, pokuty apod. pro své účetnictví, může o ně požádat na schůzi.

Srocení klubových funkcionářů, ke kterému v tomto počtu dochází většinou jen jedenkrát za rok, je ideální příležitostí k připomenutí, že už za 4 měsíce nás čekají volby do VV JmŠS a Revizní komise.

Po třech volebních obdobích (které jsou tak akorát, aby člověk zcela nezabředl do rutiny a uměl ještě vnímat budoucí potřeby našeho hnutí místo neustálého vzpomínání, jak se věci dělaly v minulosti ) končí předseda JmŠS a to je ideální příležitost pro hlubší reflexi a překonání případných dosavadní klišé či dokonce tabu. Současně je to výzva pro nové lidi, kteří mají nápady, jak by naše krajské hnutí mělo fungovat a chtěli by je realizovat v praxi.

Proto neváhejte, a pokud máte zájem o činnost ve výkonném výboru nebo revizní komisi, kandidujte! Je to hloupá myšlenka, posty jsou už rozděleny, nemám na to čas? Pokud by takto uvažovali všichni, mohli bychom se dožít situace jako v některých jiných krajích, kde si např. předsedající volební konference s předsedou volební komise neustále rozpačitě vyměňují slovo, "Tak zkuste vy navrnout nějaké řešení, když se nepřihlásili žádní kandidáti..." nebo se musel výkonný výbor naučit žít se soudními žalobami zpochybňujícími jeho rozhodování, když nemá Stanovami určený minimální počet členů.

Stávající jihomoravský výbor chce samozřejmě předchozím situacím předejít a na klíčové posty navrhuje své kandidáty:

Předseda JmŠS David Hampel
Předseda Komise mládeže Miroslav Hurta
Předseda STK Jiří Myšulka
Předseda Komise rozhodčích Jaroslav Benák
Hospodář Bronislav Chmelíček

Zároveň podporuje kandidaturu dosavadních členů "bez portfeje", kteří však mají významný podíl na činnosti JmŠS zajišťováním kontaktu s největším jihomoravským klubem a nejčastějším jednacím místem v prostorách Lokomotivy Brno (Dosi Točev), pořizováním zápisů ze všech jednání (Petr Trávníček) a dozorováním akcí pro kategorie juniorů a dorostenců (Jan Gorčák).

Jedním z velkých kladů současného VV JmŠS je naprostá otevřenost a vzájemná důvěra, proto jistě nikdo nebude mít problém porušit ve volbách "stranickou disciplínu" a dát hlas tomu nejlepšímu kandidátovi, bude-li navržen. Tak neváhejte!

Kdysi skutečně nebyly volební akty tak šedivé jako dnes. Starší a pokročilí si možná vzpomenou na volby do tehdejšího celomoravského MŠS v roce 1996 v prostorách Ingstavu v brněnském Komárově, kde na jednotlivé funkce kandidovalo až 5 kandidátů. Všichni se tak dověděli, že dotyční mají o příslušnou problematiku vážný zájem a ti zvolení si pak svého mandátu a důvěry voličů náležitě považovali.

Odstartujme tedy tímto článkem volební kampaň a na první mítink přijďte už tuto sobotu od 15:30!

přidal David Ciprys dne 16.09.2010 | sekce: Výkonný výbor


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009