Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

On-line zápas Brno - Utrecht

V sobotu 12. června 2010 bude sehrán on-line zápas na 8 šachovnicích mezi Brnem a Utrechtem, přesněji barvy Brna budou hájit hráči ŠK Duras BVK Královo-Pole a ŠK Lokomotiva Brno, za holandské partnerské město Utrecht - vybraní zástupci z řad šachových klubů v Utrechtu. V Brně se utkání uskuteční v počítačové učebně SPŠ a VOŠ na Sokolské 1 (velké díky patří Mirku Jurkovi a samozřejmě vedení školy za zprostředkování učebny).

V prvním kole proběhne utkání Brno-Utrecht od 20:00 a od 21:15 nás čeká odveta Utrecht-Brno. Tempo bylo stanoveno na 25 minut na partii + 2s za tah. Podrobnosti o zápase můžete nalézt na holandských stránkách.

Toto utkání bylo iniciováno Magistrátem města Brna (odborem zahraničních vztahů) dotazem na zástupce Durasu a Lokomotivy, zda-li by oslovené kluby mohly on-line zápas s partnerským městem Utrecht uspořádat. Po poradě jsme na nabídku kývli a od poloviny února jsme se začali pomalu na všech podrobnostech domlouvat. Za Utrecht celou akci organizují sympatičtí Albert-Jan Fischer spolu s Pascalem Boittinem.
 
Bylo dohodnuto, že celé utkání bude sehráno na šachovém serveru Freechess (FICS) - buď přímo v okně prohlížeče pomocí grafického rozhraní Jin nebo stažením programu Babachess. Ještě před vypuknutím "dne D" jsme 9.4.2010 společně s Rudolfem Moulisem ze svých domovů sehráli ve večerních hodinách testovací partie s organizátory z Utrechtu. Ruda to vzal zodpovědně a s A.J. Fischerem sehráli jednu rapid partii tempem 25min + 30s/tah, která jak se sami můžete přesvědčit níže skončila remízou. Já jsem si s Pascalem zablical dvě 5 minutovky (obě jsem úspěšně vyhrál) a pak už jen sledoval boj předsedy. Spojení tedy bylo navázáno, vše je domluveno, účty jsou zřízeny a v sobotu nám držte palce, ať vše klapne do posledního puntíku.
 
 

přidal Ladislav Palovský dne 09.06.2010 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009