Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Ananasový pohár v Bučovicích

Již čtrnáct let – vždy na jaře – pořádají v Bučovicích náborový turnaj mládeže O ananasový pohár. Turnaj, jehož tradici založil Jan Gorčák, byl dlouhá léta sponzorován místní prodejnou zeleninu, a tak většinu cen tvořilo ovoce – nejen ananas, který byl první cenou pro vítěze, ale velké množství jablek a pomerančů, případně banánů. Tím, že se soutěž konala v místní škole hned po vyučování, místní šachisté propagovali šach mezi mládeží a získávali nové dušičky do šachového kroužku.

 

Letošního ročníku se ujali činovníci místního šachového klubu Vlastimil Sedlář a Tomáš Matula a za spolupráce s ředitelem bučovického domu dětí a mládeže zorganizovali na místní základní škole číslo 711 další ročník tohoto tradičního turnaje.

 

Vše bylo podřízeno tomu, aby šachy děti skutečně zaujaly – proto se hrálo švýcarským systémem jen na pět kol, aby děti, než se pořádně rozkoukají, už byly na konci turnaje (v nejlepším se má přece přestat) a také se hrálo bez hodin a poslední nedohrané partie se odhadovaly. Čas pro každé kolo byl pružně stanovován na 15 – 20 minut podle aktuálního vývoje na šachovnicích – končilo se prostě tehdy, kdy už většina dohrála a bojovalo se už jen na posledních třech až dvou šachovnicích. Tak bylo zajištěno, aby děti maximum času trávily skutečně jen šachovou hrou a neměly čas se nudit čekáním na nové kolo.

 

I když šlo o turnaj pro začátečníky, byli sem připuštěni i slabší hráči se 4. výkonnostní třídou a i silnější mladší děti. Ty pak samozřejmě patřily k favoritům – jako například vyškovská Kristýnka Šperková, která jediná měla ELO a také turnaj bez problémů vyhrálo. Na dalších medailových postech skončili Radek Zabloudil a Richard Zakrla. Podrobné výsledky můžete nalézt zde
 

A co vy, také na místní škole pořádáte náborové turnaje?

přidal Miroslav Hurta dne 04.05.2010 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009