Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

MČR mládeže finišuje, medaile zatím nejisté.

Ve Zlatých Horách se dnes hrálo 7. kolo mistrovství ČR mládeže. Zda si jihomoravští zástupci přivezou plánované 2 medaile je zatím nejisté. V kategorii H14 dnes Lukáš Kuchynka porazil Martina Bílka z Prahy a s 5 body si drží třetí místo za litovelským Janem Krejčím (6,0) a zlínským Cyrilem Ponížilem (5,5). Hlavního favorita Ponížila Lukáš porazil hned ve 2. kole, pak však prohrál s Krejčím a remízy ztratil s Roubalíkem (Zlín) a Valou (Havlíčkův Brod).

Druhé naše želízko Anička Bálková v kategorii D16 dnes přišla o průběžné 2. místo prohrou s Palkovou z Plzně. Předtím prohrála ještě se svou největší rivalkou Kateřinou Němcovou z Prahy a remízovala s Novosádovou (Frýdek-Místek). Anička je zatím čtvrtá za Němcovou, Palkovou a Ondrovou (Bruntál).

Za "téměř" naše želízko se dá považovat Jakub Uřičář z Veselí, který je však registrován ve Starém Městě. Na Letní dětské Olympiádě bude spolu s Kuchynkou, Bálkovou a Lapúnikovou hrát v dresu našeho kraje. To je míněno doslova, protože reprezentační krajské dresy už na Krajském úřadě skutečně šijí. Jakub se zatím v kategorii H16 dělí se 4,5 body o 3.-7. místo za Biolkem z Grygova a Krčálem ze Zlína.

V dalších kategoriích už to není tak slavné. Celkově se na MČR probojovalo povážlivě málo našich zástupců. V kategorii H10 má Jirka Musil z Lokomotivy Brno 3 body stejně jako jeho oddílový kolega Karel Svoboda v kategorii H12. V kategorii H14 má David Bartas 3,0, v nejstarší kategorii H16 nehraje dokonce kromě Jakuba Uřičáře nikdo.

Mezi dívkami do 10 let má Karolína Zavadilová 4,0 a Lucie Kuchynková 3,5. V D12 zástupkyni nemáme, v D14 má Iva Čuprová z Brankovic 3,0 a Markéta Lapúniková z Lokomotivy Brno 2,0. V D14 hraje jen Anička Bálková.

Velmi dobře se daří tatíkům a hostům v doprovodných openech A a B. Ve FIDE openu bude dokonce zítra hrát na první šachovnici Michal Zavadil, na třetí Tomáš Mudra, na páté Radka Slepánková a na šesté Luboš Kuchynka.

Nemá se chválit den před večerem, ale samotný průběh MČR si většina účastníků pochvaluje. Ubytování a stravování v hotelovém středisku Bohéma ve Zlatých Horách je velmi dobré, ceny přijatelné. Snad jen větší hluk v sále způsobený zejména menšími neposedy z B turnaje trochu vadí. Pořadatelé připravili bohatý doprovodný program na každý den pobytu. Z některých autobusových výletů nakonec sešlo pro příděly sněhu, zato běžkaři si přišli na své. Naštěstí nikdo nezůstal v závějích v nejhorší chumelenici při příjezdu. Jen část pražské výpravy měla menší problémy se sjízdností příjezdových cest. Bližší podrobnosti o vrcholné domácí akci mládeže se zde určitě dočteme od přímých účastníků.

Podrobné výsledky lze najít na velmi přehledné
stránce mistrovství.

přidal David Ciprys dne 17.03.2005 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009