Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

MČR mládeže do poslední třetiny, junioři dnes dvakrát

MČR mládeže v Koutech nad Desnou vstoupí dnes 7. kolem do závěrečné třetiny. Juniory čeká kromě ranní partie od 9:00 ještě odpolední repete od 15:00 a poté všechny dohromady poslední společenský večer s Českým Slavojem (zato společenský večer s pokerem mají zejména dorostenci každý den ).

 

On-line sál. V popředí kategorie H16 - s bílými Tomáš Kraus z Hořic proti Jakubu Rabatinovi z Frýdku-Místku, za nimi Tadeáš Kriebel z Dolního Benešova proti Petru Čižinskému z Polabin.

Výsledky najdete zde, stránku ŠSČR věnovanou MČR zde, web pořadatele zde.

On-line přenos 18 partií sledujte zde

Partii s Čižinským úřadující mistr Evropské unie do 14 let Tadeáš Kriebel (na horním snímku) vyhrál, ale hned tu následující středeční neudržel černými proti dalšímu favoritovi Marku Braunovi z Liberce a dělí se s ním a s Jakubem Rabatinem o první místo se 4,5/6. V kategorii H14 se dělí stejným bodovým ziskem 4,5/6 o první místo hned čtveřice hráčů - Martin Fargáč z Třince, Jakub Haman z Kladna, Tomáš Pavelek a Michael Kubík, oba z Frýdku-Místku.

Příznivce jihomoravského šachu však nejvíce zajímá kategorie H12 se dvěma medailovými želízky z Lokomotivy Brno - Adamem Dvořákem (v zeleném tričku na on-line šachovnici) a Martinem Blahynkou (vedle Adama). V této partii 5. kola si Martin prožil malou sportovní tragédii. Jiřího Rydla z Vlašimi přehrál prudkým útokem na královském křídle a mohl jít v turnaji do vedení. Nešel. S figurou navíc nechal stát celou věž zdarma. Díky "šachovému divadlu" ChessTheatre si toto tragické představení 5. kola můžete naladit a přehrát zde) Po 6. kole tak vede stále Jiří Rydl před Janem Petrem z Bohemians. Adam s Martinem jsou na 4. a 5. příčce a v dnešním 7. kole bohužel nastoupí proti sobě.

U nejmladších chlapců vede prozatím František Mrkus ze Starého Města 100% bodovým ziskem 6/6. Úspěšnější pro jižní Moravu je však dívčí kategorie stejného věku, kde Petra Masáková z Adamova (nahoře vlevo hraje proti Magdaleně Kořenové) sice včera prohrála s vedoucí Blankou Brunovou z Plané u Mariánských Lázní, ale na 5. místě má pořád šanci na skvělé umístění.

V kategorii D12 nás skvěle reprezentuje  Kristýna Šperková z Vyškova (nahoře), s umístěním na průběžném 15. místě to zase tak slavné není, ale palce drží mnozí... Vedou Simona Suchomelová z Havlíčkova Brodu a Martina Fusková ze Starého Města. V D14 po dvou nulách zabodovala Nataša Richterová z Durasu Brno, ale dnes ji čeká vedoucí Jana Maříková z Veselí nad Lužnicí a to bude mít Nataša těžké...

V D16 vede celkem překvapivě Majka Phamová ze Zlína (nahoře) společně s Karolínou Langnerovou z Havířova. Čelo je však nesmírně vyrovnané a všechny šance má i čtvrtá Karolína Zavadilová z Durasu Brno.

V nesmírně vyrovnaném FIDE Openu stále vede Michal Zavadil z Durasu. Podle svého zvyku zcela nekompromisně bojuje (i když na snímku to spíš vypadá, že znaven bojem či nočním životem usíná ) Martin Hošek z Lokomotivy Brno. Dalším zástupcem jihu Moravy je Vít Sedlář z Bučovic reprezentující brněnský Duras (na snímku dole vlevo).

V převážně juniorském a žákovském národním Openu vede Martin Šedivý z Nového Bydžova, na pěkném 8. místě je Lukáš Sikora z Lokomotivy Brno (dole).

Včera byl na programu početný blicák. Po 11 kolech se s 10,5 body nemohl na čele usadit nikdo jiný než úřadující mistr republiky mužů Pavel Šimáček (dole na snímku s titulkem "šachy s úsměvem" nejsou jeho soupeři ze středečních bleskovek, ale z úterní simultánky ).

Na závěr nezapomeňme na MČR juniorů, které dnes pravděpodobně 8. a 9. kolem hodně napoví o budoucích mistrech. Ti budou dva - do 18 a 20 let. Krůček od absolutního prvenství a titulu do 20 let je zřejmě Cyril Ponížil ze Zlína, kterému letos skvěle vychází jeho aktivní až agresivní herní styl založený na bezchybném a rychlém propočtu a obrovské vynalézavosti. Pokud ho psychicky nevykolejí dnešní ranní partie s Lukášem Kuchynkou, neměla by mu nejvyšší pocta uniknout. Na titul "mladšího krále" do 18 let mají největší šance Cyrilova oběť ze včerejšího kola Jaroslav Bureš z Grygova a Lukáš Kuchynka z Hustopečí reprezentující letos Tatran Litovel. Lukášovu krásnou kombinační partii s Rojíčkem (7. kolo), kde se nebál odhalit svého krále a po závěrečné oběti veže zmatit soupeřova monarchu uprostřed šachovnice, se určitě podívejte.

A úplně nakonec se můžeme přesvědčit, že při simultánních produkcích nezaháleli ani ostatní trenéři - Martin Petr (nahoře) a Ríša Biolek (dole).

přidal David Ciprys dne 11.03.2010 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009