Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Jihomoravská neděle na MČR - slunce, lyže a nuly

Nedělní dopolední šachovou přednášku na MČR mládeže v Koutech nad Desnou vynechali nadšení lyžaři - nádherné slunečné počasí je vylákalo do blízkého areálu Přemyslov. No není to nádhera?

Výsledky najdete zde, stránku ŠSČR věnovanou MČR zde, web pořadatele zde.

On-line přenos 18 partií sledujte zde

Bohužel ani lyžaři na sjezdovkách ani posluchači na přednášce nechytili tu pravou formu a v nedělním odpoledním 2. kole padali k zemi jako stromy na budoucím největším jesenickém skiareálu na Medvědí hoře, na který je krásný pohled z oken Hotelu Dlouhé Stráně (viz následující snímek, o připravované první šestisedačkové lanovce v ČR a komplexu sjezdovek s kapacitou 12,000 lyžařů za hodinu se můžete dočíst třeba zde).

V nejstarší kategorii H16 si to rozdali mezi sebou dva Brňáci Eduard Meduna (dole vlevo) z Lokomotivy a Ondřej Strnad z Durasu. Černý Eda byl úspěšnější a Ondra tak zůstává stále bez bodu. Alespoň půlku už má Jirka Musil sedící vedle Ondřeje. Dlužno dodat, že nejstarší kategorie je letos mimořádně silná. 1 hráč přes 2200, 3 přes 2100, dalších několik k tomu nemá daleko a kdo nemá alespoň 1900, už je v tomto turnaji za outsidera.

V H14 je zatím bez bodu i Tadeáš Boček z Durasu.

V H12 máme nejpočetnější zastoupení. Čela se zatím s 1,5 bodu drží Adam Dvořák z Lokomotivy (vpravo, vedle něj Daniel Kožůšek z Rychnova a Matyáš Szücs z Hradce Králové).

Zato jeden z favoritů Martin Blahynka (dole vlevo, vedle David Mičulka z Náměšti nad Oslavou) se nechal dezorientovat manévrováním soupeře v nezvyklé pozici zahájené Birdovým 1. f4 a čtyřvěžová koncovka už byla bohužel prohraná, jak jsme mohli sledovat na on-linu.

Úplně vzadu bez bodu zatím zůstali Radek Zeman z Durasu (dole vlevo) a Benedikt Hofírek z Lokomotivy (vpravo).

Mnohem lépe se zatím vede děvčatům. Dvojka Durasu Karolína Zavadilová (D16) a Nataša Richterová (D14) mají zatím 100%, Petra Masáková z Adamova (D10) 1,5/2. K úspěchům je třeba přičíst i průběžné 1. místo Karolínina otcovského doprovodu Michala Zavadila ve FIDE Openu.

Trička všech druhů, barev, velikostí i střihů, ale všechny s logem akce - skoro jako na mládežnických ME a MS

Časem se s fotoaparátem vypravíme i do sálu juniorů, kteří jsou o kolo napřed - hrají systémem každý s každým na 11 kol. Předpovídat výsledky v tomto výjimečném turnaji s průměrným ratingem 2285 a 2 mezinárodními mistry je předčasné, ale určitě zaujme ostrý start Jaroslava Bureše z Grygova (3/3) a naopak trápení nejvýše nasazeného litovelského borce Jana Krejčího (0,5/3).

Dnes v pondělí je na pořadu dvojkolo všech kategorií, nezapomeňte na on-liny od 9:00 a 15:00!

přidal David Ciprys dne 08.03.2010 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009