Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Prvenství v republikovém přeboru Orla putuje do Turnova

V Moutnicích na Brněnsku dnes proběhlo celorepublikové mistrovství Orla v šachu. Početně hojná mistrovství navštěvovaná nejvyššími představiteli strany lidové (chcete-li, můžeme použít přesnější název KDU-ČSL) již patří nenávratně minulosti, zato ale letošních šestatřicet účastníků vytvořilo v sále natolik komorní a rodinnou atmosféru, že rozhodčí (a současně autor těchto řádků) v hracím sále nebyl vůbec potřeba a kromě losování jednotlivých kol mohl na polovinu turnaje zmizet v útrobách kvalitně zásobeného turnajového bufetu a besedovat se svými známými z řad pořadatelského štábu. Tomu již tradičně velela Pavla Vymazalová, jako vždy ovšem na to nebyla sama a měla k ruce počet kolektiv spolupracovníků. Rychlost úklidu turnajového sálu byla ohromující – dvacet stolů a čtyřicítka židlí zmizela po turnaji jako mávnutím kouzelného proutku – daleko dříve, než rozhodčí zvládl uklidit svůj notebook a tiskárnu – odhadem za neuvěřitelné čtyři minuty. Pořadatelé jiných šachových turnajů, kteří musí zajišťovat úklid sálu, mohou jen tiše žasnout nebo blednout závistí.

 

Oproti jiným turnajům v Moutnici nechybělo duchovní slovo a společná modlitba, jež byly součástí zahajovacího ceremoniálu. Pak již turnaj běžel jako na drátkách a v poklidné a pohodové atmosféře dospěl až do závěrečného devátého kola.

 

Vítězem se stal účastník z nejvzdálenějšího místa (z Turnova) Tomáš Brouček, který docílil sedmi a půl bodu a nebyl ani jednou poražen. S ELO 2087 byl nasazenou jedničkou, a tak jeho vítězství je sice zasloužené, ale nikterak překvapivé. Na dalších medailových místech se umístili Ignác Pospíšil (Orel Horní Moštěnice) a teprve sedmnáctiletý Petr Bílek (Orel Veselí nad Moravou). Žákovskou kategorii vyhrál zástupce rodiny Fojtových, kterou spíš známe nastupovat za barvy brněnského Durasu. Dnes však hráli za Orel Obřany a za čtyři získané body si cenu za nejlepšího žáka odnesl Ondřej Fojt, jenž byl současně nejmladším účastníkem celého turnaje. Další ocenění za medaile v žákovské kategorii si poněkud překvapivě odnesly místní slečny (a pak, že prý holky nic neumí!). Podívat se na podrobné výsledky můžete zde

přidal Miroslav Hurta dne 12.12.2009 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009