Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

ME mládeže, díl čtvrtý - moře jen pro nás!

Sobota byla na evropském šampionátu mládeže dnem zaslouženého odpočinku. Na rozdíl od oblačného a po ránu už citelně chladného počasí v Česku je ve střední Itálii stále krásně slunečno a teplo a moře se vlní jen pro radost našich reprezentantů - hlavní turistická sezóna skončila s koncem prázdnin.

Na stránky ME se dostanete kliknutím na logo, výsledky českých hráčů hezky pohromadě najdete zde.

Vedoucí výpravy Pavel Benčo může být zatím s výkony svěřenců spokojen. Lukáš Vlasák, Tereza Olšarová a Mayáš Szücs se drží v první desítce (resp. jedenáctce), a jen dvěma nejmladším děvčatům Natálii Kanákové a Martině Fuskové se prozatím nedaří dostat se na 50% a více - tak jen ať všichni vydrží se silami do finiše! Když přežili i nájezd dravé kosatky , mělo by se to podařit.

Počasí je zatím krásné letní, horké dny a teplé noci. Voda je neobvykle teplá a tak část výpravy ubytovaná v apartmánech Porta San Giorgia s výhledem z okna na mořskou pláž vlevo

a přístav přeplněný loděmi všeho druhu a všech velikostí vpravo

si dopřává denně příjemnou koupel. Ve volný den přijela do Porto San Giorgio i druhá část výpravy ubytovaná ve Fermu. Odpočinek a nabírání nových sil probíhalo pohromadě dováděním v mořských vlnách, plážovým fotbálkem a taky sluněním na krásné písečné pláži - stačí se podívat na obrázek a už člověk cítí ten teplý a měkký písek pod nohama.

Zatímco starší se po koupání věnovali společenské konverzaci ,

mladší ještě neměli zábrany popustit uzdu své hravosti a fantazii při budování hradů a průplavů (pokud jste stavitele nepoznali, pak zleva jsou to Matyáš Szücs, Jan Macháň, Martin Blahynka a nejpilnější Matyáš Marek).

Moře je zde nejen teplé, ale i mělké, a tak plavci musí nejprve vlnami "pěšky" asi 100 metrů, než se dostanou do potřebné hloubky (jistotu záchranného kruhu využívá Martina Fusková).



Přestože je tu nádherné letní počasí, turistická sezóna zde skončila minulý víkend. Rozlehlé pláže jsou téměř prázdné a s trochou nadsázky se dá říci, že tisíce metrů čtverečních jemňoučkého teplého písku jsou tu jen pro nás - vlevo vidíte hřiště pro skutečný plážový volejbal, žádnou vnitrozemskou náhražku s navezeným pískem z pískovny .

Na závěr se vraťme na skok do hrací haly, kde se k volnému dni hodí právě takové netradiční a osvěžující šachy - ukořistěná figurka se smí okamžitě zkonzumovat !

Podobných netradičních souprav se tu najde více, některé lákají na další turnaje ve slunné Itálii.

Hlavním prezentačním kanálem je dnes ten elektronický, internetový. Pořadatelé přenášejí 30 partií na obrazovky v přísálí a celkem 51 partií on-line na internet ("více než 50 partii", chlubí se pěkně, leč oprávněně ve svých materiálech). Poněkud slabší je další slibovaná nabídka na webových stránkách, kde už toho kromě fotogalerie moc nenajdeme. Zajímavý je však určitě přehled federací - z 55 jich do Ferma dorazilo plných 47 - chybí jen pár šachových trpaslíků - Jersey a Guernsey, Wales, San Marino, FYROM (tedy bývalá jugoslávská Makedonie), Faerské ostrovy, Kypr a Malta. Marné není mrknout ani na půdorys hracího prostoru o ploše přes půl hektaru (cca jedno fotbalové hřiště), rozměry haly jsou 72,5x81m.

Když jsme u té internetové prezentace, Matyáši Szücsovi z Hradce Králové je teprve 10 let, ale už má svou webovou stránku, kde je skutečně co prezentovat - zkuste se podívat. A fotogalerii našich nadějí si doplňme Matyášem Markem z Frýdku-Místku, kterého jsme si ještě zblízka u šachovnice neukázali.

přidal David Ciprys dne 06.09.2009 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009