Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Veletržní turnaj dorazil úspěšně do cíle

Dnes odpoledne proběhlo v příjemném prostředí brněnského Bobycentra zakončení  týdenního Trade Fair Chess Festivalu. Vyhlášení vítězů a předání cen se zúčastnila i místostarosta městské části Brno-sever Zdeňka Tůmová, v jejíž osobě získali pořadatelé z Lokomotivy Brno zaníceného příznivce královské hry a neocenitelného pomocníka při shánění finančních prostředků na šachové aktivity.

 

Kladem celého festivalu byla přátelská a pohodová atmosféra, která vládla celému festivalu. Na to, že námitková komise nemusela řešit jediný protest, jsme ze šachových akcí na Bobycentru ostatně již zvyklí, při tomto festivalu však dokonce rozhodcovský sbor nemusel řešit ani jednu jedinou spornou situaci či reklamaci. I to svědčí o tom, v jakém poklidném a vstřícném duchu celé podjatí probíhalo. Tak bezproblémovou akci je radost rozhodcovat a je určitě výraznou pobídkou organizátorům, aby v nastoupené cestě pokračovali. Velký potlesk při závěrečném ceremoniálu sklidil ruský mistr Kirejev, který nejenže zachránil oba uzavřené turnaje tím, že souhlasil s účastí v obou turnajích, a hrál tak dvě partie denně, ale hrál i tak dobře, že v obou skupinách se umístil na medailové pozici. A tak jediným drobným stínem zůstává kontumace v A turnaji u Michala Kaloda, který na dopolední kolo zaspal a nestačil ze Soběšic do Bobycentra včas dorazit, a odstoupení slovenského mistra Petersona v uzavřeném B turnaji (nemoc si však bohužel nevybírá).

 

V uzavřených turnajích se potřebnou mistrovskou normu podařilo splnit nakonec jen Karlu Malinovskému, který zvítězil v uzavřeném B turnaji s poměrně velkým bodovým ziskem 7,5 bodu. Oproti předchozím odhadům se nespokojil s remízami a v posledních kolech bojoval naplno a ze všech sil. Stříbrnému Broňovi Vymazalovi utekla norma jen o půl bodu, ale i tak jeho výkon rozhodně není zklamáním. Bronzovou medaili si odváží již výše zmíněný nruský mistr Kirejev,  který současně vyhrál uzavřený mistrovský A turnaj před jedinou zástupkyní něžného pohlaví v uzavřených turnajích Evou Repkovou a dobře hrajícím Martinem Jurčíkem, který se zaskvěl i na nedávném turnaji ve Starém Městě

 

Open A turnaj připomínal svými překvapivými výsledky ruletu, v níž mnoho favoritů nemělo na růžích ustláno. Z vítězství se nakonec raduje odchovanec frýdecko-místecké šachové školy Jakub Lahner před Tomášem Mudrou (Duras Brno) a Ivanem Markovičem (Hustopeče). Turnaj byl zajímavý i účastí slovenského mistra žáků do 10 let Christophera Repky a stříbrného medailisty z mistrovství ČR do 10 let Martina Blahynka. I když se spolu neutkali, v turnaji se neztratili a získali tři, resp. tři a půl bodu.

 

Ve znamení Lokomotivy - tak by mohl znít podtitul referátu o výsledcích B turnaje, neboť všechna medailová místa obsadili zástupci tohoto oddílu. Jsou to Petr Žitný, novopečený člen Lokomotivy Ondřej Kašpárek a žákovská naděje Jiří Musil. Domácí oddíl se mohl pochlubit i širokým věkovým rozpětím svých zúčastněných hráčů - od Adama Dvořáka (nar. 1998) po Jaromíra Nováka (nar. 1927) a symbolicky se tak potvrdilo, že šachy jsou skutečně hrou všech generací.

 

Nezbývá než poděkovat organizátorům Dosi Točevovi a Jiřímu Vachkovi za skvěle odvedenou práci. Výsledky najdete na webových stránkách pořadatele, kompletní bulletin, který zpracovává Jan Kalendovský, by měl být na týchž webových stránkách uveřejněn během zítřka. V pondělí se pak můžeme těšit na fotogalerii z turnaje.

přidal Miroslav Hurta dne 30.08.2008 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009