Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Trade Fair Chess Festival 2008 po čtvrtém kole

V brněnském Bobycentru se odehrálo již čtvrté kolo uzavřených mistrovských turnajů. V "A" turnaji má zatím velmi dobře nakročeno k mistrovské normě slovenský reprezentant Milan Pacher, který je zatím v samostatném vedení se 3,5 body. K zisku normy potřebuje uhrát celkově 6,5 bodu z 9 partií, avšak čekají ho ještě tři mezinárodní mistři, takže to nebude mít jednoduché. Na druhém a třetím místě jsou pak tříbodoví IM Dobrovolský a IM Kireev. Druhý jmenovaný se v následujícím kole utká s dosavadním lídrem turnaje, takže již dnes by se mohla situace na čele tabulky trochu vyjasnit nebo naopak pěkně zamotat.

 

Reálnou šanci na mistrovskou normu má ještě další zástupce Sslovenska v turnaji Martin Jurčík, který má zatím na kontě 2,5 bodu a může si dovolit ještě jednu prohru. Domácí fanoušky může také těšit výkon Josefa Spodného z ŠK 64, který zatím jako jediný sebral body lídru turnaje a stále může dosáhnout na normu mezinárodního mistra.

 

"B" turnaj je zatím v režii mezinárodních mistrů Lanče a Kireeva, kteří se se třemi body dělí o první místo následováni početnou skupinou dvoubodových hráčů. Dotáhnout na vedoucí duo se dnes může Karel Malinovský z A64 Grygov, který má jednu partii k dobru. Šanci získat mistrovskou normu stále mají Bronislav Vymazal, Eric Peterson, Josef Hladík (6,5/9) a Karel Malinovský (7/9). Hodně však napoví dnešní den, kdy dopoledne Karel Malinovský dohrává partii s Ericem Petersonem a odpoledne se Eric Peterson utká s Bronislavem Vymazalem. První dva jmenovaní si mohou dovolit jednu prohru, B. Vymazal již prohrát nesmí.

 

Z herního projevu je namístě vyzdvihnout nesmírnou houževnatost slovenského mistra A. Lanče, s níž zachraňuje prohrané pozice, a záviděníhodnou výdrž IM Kireeva, který hraje dva turnaje v jednom dni a v obou se drží na stupních vítězů.

přidal Miroslav Hurta dne 26.08.2008 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009