Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Mládežnická elita ve Vyškově

Mládežnická liga či dokonce extraliga ve Vyškově? To nešlo donedávna moc dohromady. Díky trenérské aktivitě Radky Slepánkové na DDM Vyškov a organizačnímu apetitu pánů Čupra, Vémoly a Slepánka se začaly akce pro děti množit jako houby po dešti, až si tento víkend Vyškovští troufli na společné soustředění Extraligy a 1. ligy družstev mladšího dorostu, třídenní akci pro 28 šestičlenných družstev s poctivými dvěma stovkami dětí a trenérů.

Extraliga našla azyl v Hotelu Dukla, což není prostředí z nejlevnějších, ale zdá se, že ubytování a kvalitní stravování přímo v místě konání, prostorný a světlý hrací sál společný pro finálovou skupinu A i B, neméně pěkná místnost pro analýzy a odpočinek (ovšem s abnormálním dveřním prahem z asi stoletého dubu, jehož okopávání všemi vstupujícími je jediným rušivým elementem jinak tichého sálu) za to stojí. Plusem je i rozsáhlá "louka" hned vedle hotelu - vlastně to není louka, ale pole, kde neroste tráva, ale obilí, kupodivu žádný zuřivý zemědělec ještě dovádějící děti nehonil.

V extralize je opět superfavoritem Frýdek-Místek se svou čelnou dvojicí Jan Krejčí + Jiří Kočiščák, ale stejně jako loni přichystal los velké finále až na poslední kolo, kdy se opět frýdecko-místecká šachová škola utká se Sokolem Klatovy, který ji loni senzačně o titul připravil.

Vítěznou generálkou před rozhodujícím utkáním o titul byl pro Klatovské vedené Vojtou Plátem souboj se Zlínem, pro který je letošní extraliga labutí písní - většina reprezentační sestavy v čele s Cyrilem Ponížilem totiž v této kategorii končí.

Čí bude "salátová mísa" (mimochodem větší než v extralize dospělých) se dozvíme v neděli po poledni. Prozatím se můžete podívat na výsledky finále A zde a finále B zde. Na bronzové medaile mají kromě Zlína ještě reálnou šanci Olšarovic děvčata z Orlové.

Pořadatelé mají zřejmě dobré kontakty nejen v Hotelu Dukla, ale i v sousedním (asi 300m vzdáleném, hned za zmiňovanou "loukou") Posádkovém domě armády, kde se hraje 1. liga. Ta se lehce tísní v prostorách restaurace,

ale vedlejší obrovský divadelní sál a jen o něco menší "malý sál" by se někdy mohly dočkat další obří mládežnické akce, nechejme se překvapit. Na dalším snímku zástupce rodičů Miroslav Plát, pořadatelů Stanislav Vémola a rodič i pořadatel v jedné osobě Jiří Čupr zjevně nemají v úmyslu nechat tuto pořadatelskou šanci ležet ladem

V I. lize východ je už jasným vítězem Frýdek-Místek C, který tak jistí své B družstvo v extralize, kterému ve finále B docela silně teče do bot - sestupují 4 celky. Někteří letos favorizovali družstvo Havířova s hráčskou podporou hostů z Polska a trenérem IM Tallou, ale v zápase s Frýdkem C (1:5) se ukázalo, kdo je v soutěži pánem. Opačný pól tabulky mají předplacený hráči z Postoupek B, ale krásné červené dresy (a nakonec i zaujetí při partii)

by jim mohli někteří závidět. Dokonce i v extralize, kde to kromě vlastních partií a trenérských rozborů v prvním patře hotelu "žije" i v přízemí u stolního fotbalu

a formulí.

Počasí slunečné, tepla tak akorát, aby nebylo v zaplněném sále horko a dusno, prozatím to vypadá na příjemný víked. Nechyběla místní televize dlouho rozmlouvající s předsedou KM Jaroslavem Říhou, prodávala se horká novinka - turnajová kniha Praha 1908 s kouzelnými dobovými komentáři, jen se zaprášilo po další novince - Vybraných partiích Bobby Fischera. Na posledním obrázku je speciálně natištěná podložka pod partiář včetně propisovacího partiáře vytištěného pro tuto akci.

přidal David Ciprys dne 26.04.2008 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009