Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Letní dovolená a prázdniny s jihomoravskými šachisty

Zkušení pořadatelé táborů pro mládež a rekreačních pobytů s šachovým programem pro děti i dospělé nabízí ještě volná místa na svých letošních letních akcích pořádaných v tradičních, prověřených lokalitách.

 

Hned poslední den školního roku odjíždí z Brna autobus k moři do Itálie na levný rekreační pobyt organizovaný ŠK Tetčice. Komplexně zabezpečený zájezd umožňuje každému přihlášenému bezstarostně jen s taškou nebo kufrem, svačinou na cestu a pár eury kapesného nastoupit do autobusu. Asi po osmi hodinách jízdy a nočního spánku v autobuse se ráno probouzí na slunné pláži u městečka Caorle. Zde se každý nastěhuje do pohodlného čtyř až pětimístného stanu, který je ideální pro rodinu nebo skupinu přátel, a je vybavený vším potřebným od bílého ložního prádla až po nádobí pro stolování a přípravu jídel.

A potom již může vyrazit v plavkách k moři vzdálenému jen několik stovek metrů … .  Již téměř 10 let jsou vypravovány dva turnusy pro šachisty a jejich přátele: letos v termínech od 27.6. do 6.7.  a  od 4.7. do 13.7. Samozřejmě je také zajištěna chutná strava a nápoje z táborové kuchyně, zkušená zdravotnice i pedagogický dohled a šachové tréninky pro děti bez rodičů. Šachový rekreační program představují turnaje v rapid šachu a bleskovkách, simultánky a přátelské partie přes polední siestu a večer. Dále se zde nabízí pestrá škála výletů do půvabného okolí, jak pěšky, na kole, tak i motovláčkem, autobusem nebo lodí a sportovci si jistě rádi zahrají plážový fotbálek nebo volejbal.

 

Pro turisty, kteří si po vycházkách kouzelnými tatranskými dolinami nebo po náročných vysokohorských túrách v nejmenších evropských velehorách, ještě  ani večer nechtějí odepřít  šachy, připravili organizátoři z Brněnské šachové školy 7. ročník pobytu ve slovenských Tatrách. V termínu od 2. do 9. srpna je ve škole v přírodě v Tatranské Lesné ležící přímo pod Lomnickým štítem zabezpečeno jednoduché, ale slušné ubytování ve čtyř-  a pětilůžkových pokojích, teplé snídaně a večeře i balíčky místo oběda na výlety. Doprava je možná osobním autem nebo rychlíkem z Brna na výhodnou skupinovou jízdenku. Pro méně zkušené horaly je na každý den připraven rozpis nenáročných vycházek i túr se zkušeným průvodcem a nabídka výletů např. do Belanské jeskyně, termálního aquaparku v Popradu nebo polského Zakopaného.

 

Do Vřesovic u Kyjova zveme začínající i mírně pokročilé mladé šachisty do 15 let na 23. ročník letního šachového tábora Jihomoravského šachového svazu, který bude probíhat  od 9. do 23. srpna. Je to klasický oblíbený prázdni-nový pobyt ve dvoulůžkových stanech nebo chatkách turistické základny TJ Bučovice, pořádaný jejím Klubem šachistů. Turnajům a šachovému výcviku je věnována asi třetina dne, potom následují osvědčené rekreační a sportovní aktivity – stolní tenis, fotbálek, hry a soutěže v lese, na lodích, koupání, táboráky, turistické výlety do zajímavého okolí 

 

Účastníci všech akcí jsou automaticky pojištěni. Podrobné propozice, přihlášky i kontakt na organizátory a také hodnocení a fotografie z minulých ročníků najdete na webových stránkách Lokomotivy Brno  nebo KS Bucovice

V Brně 24. dubna 2008                                      

Jan Gorčák

přidal Miroslav Hurta dne 24.04.2008 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009