Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Šachový svátek ve Znojmě

Festival 6 šachových turnajů představující největší šachovou událost na jižní Moravě za uplynulých několik let odstartoval v sobotu 15.5.2004 ve Znojmě. Hotel Dukla zdaleka nepraskal ve švech, jak se někteří obávali, ale i tak bylo k vidění tolik šachových osobností jako málokde - velmistrovské trio Vlastimil Babula, Miloš Jirovský a Marek Vokáč, mnohonásobná mistryně ČR Olga Sikorová, nepočítaně mezinárodních mistrů i šachových legend typu Františka Blatného. Ti všichni stáli poslušně v hodinové frontě u prezence a dychtivě čekali na rozlosování dalších kol, které se někdy (zejména u rapidu), protahovalo na dobu téměř srovnatelnou s délkou partií. Spolupráce s oficiálním svazovým losovacím programem Swiss-Manager byla slabým místem celého festivalu. To, že v průběhu turnaje není známo přesné pořadí, protože kontumační body se ručně doplňují až po jeho skončení, by se skutečně v soutěžích této úrovně stávat nemělo.
Jinak bylo ovšem prostředí skvělé. Snad lze jen litovat, že Znojemské královny trochu ustoupily do pozadí, když se přemístily z hlavního sálu do menšího salónku, ale nárůst kvantity i kvality startovního pole vše vynahradil. Poprvé po několika letech se královnou stala zahraniční účastnice, nejlepší z našich Olga Sikorová se musela spokojit až se třetí příčkou. I mezi královničkami putuje prvenství do zahraničí, odvezla si ho Maria Leks ze známé polské šachové rodiny. Těsně za ní na druhém místě skončila Lenka Strouhalová ze Zlína, na vynikajícím 4. místě se umístila Markéta Lapúniková z Lokomotivy Brno.
Pohár ŠSČR si zaslouženě do Prahy odvezl letošní extraligový vicemistr Mahrla Praha, který v jednotných černozelených pruhovaných úborech a koučovaný bývalým předsedou ŠSČR Milanem Paulovičem v obleku s výraznou šachovou kravatou působil skutečně profesionálním dojmem. I další 4 místa obsadily extraligové celky, na čestném 6. a 7. místě dorazily do cíle nejlepší jihomoravské týmy Duras BVK Brno a Lokomotiva Brno. 9. a 10. místo Durasu Brno B a TJ Bučovice hned za dalším extraligistou Plzní je nepochybně skvělým úspěchem.
V nedělním rapidu Memoriálu Ing. Turka hraném jako Přebor Jihomoravského kraje se jihomoravským přeborníkem stal celkově čtvrtý Miroslav Jurka z Durasu Brno. Za ním se umístili Vasil Tričkov z Lokomotivy Brno (celkem 8.) a David Holemář z Durasu Brno (celkem 11.).
Součástí víkendového programu festivalu byl i tradiční večerní bleskový turnaj, předání pohárů a medailí vítězům extraligy, rozšířená schůze STK ŠSČR a předsedů krajských STK a řada dalších neformálních setkání. V neděli odpoledne byl zahájen hlavní turnaj festivalu - mezinárodní HOSTAN OPEN, který poběží až do neděle 23.5. Výsledky skončených soutěží i probíhajícího OPENu je možno sledovat na stránkách pořadatele seriálu CZECH TOUR.

přidal David Ciprys dne 17.05.2004 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009