Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Na Hodonínsku dotancováno, mistrem Ždánice!

"Okresní přebory družstev jsou základem všeho šachového dění v celém spektru soutěží ŠSČR. Na Hodonínsku máme stále dvoustupňový okresní přebor, čímž se řadíme mezi jedny z mála nejen v kraji, ale určitě i v celé ČR...", pochválil se (zcela oprávněně) vedoucí hodonínských soutěží a též šéf Dubňanského šachového festivalu Petr Galuška. Dále pokračuje svým typickým optimistickým a poetickým způsobem, pro který se mnozí do Dubňan vždy rádi vracejí.

 

"Co je to vlastně okresní soutěž??? To je taková vesnická tancovačka (jak je vidět i v pozadí snímku ze zápasu posledního kola Dubňany B – Prušánky B, v popředí přehrává domácí Miroslav Matušina černými Petra Zálešáka).

 

 

Všichni se znají, rádi se vidí. Občas se objeví trochu emocí a napětí. Někdy to i zajiskří. Nakonec se všichni rozejdou a těší se až se uvidí příště. Neexistuje politika a machinace. Dokonce i přestupy jsou výjimkou. Pokud se někdo odstěhuje do blízké vesnice, nebo města kde je šachový oddíl, stejně jezdí tam kde začínal a kde má kamarády. Proč měnit.... tady všechny zná...

 

No a pokud se někdo naučí o pár tanečních kroků víc, rychle postoupí výš a na místním tanečním plácku se vše vrací do pohodového průměru a přátelství. Hlavně že si máme kde zahrát ty naše šachy....

 

No a jak vlastně dopadly letošní tanečky???

 

Okresní přebor II.třídy skončil před dvěma týdny. Jasným favoritem bylo družstvo Strážnice pod Věží B. Jedná se o torzo družstva, které loni vyhrálo OP 1 a mělo hrát KP 2. Vlastními kombinacemi se tak zamotalo, že áčko zůstalo v KP 1 a B družstvo spadlo do nejnižší soutěže, protože na druhou krajskou soutěž nesložilo dostatek šachistů. S náskokem 10 bodů postoupilo zpět do OP 1. GRATULACE!!!!

 

Na dalších místech už to bylo zajímavější. Mezi 2. a 7. družstvem byl rozdíl 4 body. Podrobnosti můžete vidět na stránkách ŠSČR. Dá se zde najít i závěrečná zpráva. 

 

OKRESNÍ PŘEBOR 2.TŘÍDY  -  HODONÍN  2007/08

Por.

Tým

Part.

+

=

-

MP3

Body

1

Strážnice p.V. B

9

8

1

0

25

38˝

2

Kyjov C

9

4

3

2

15

24

3

Sudoměřice B

9

5

0

4

15

20˝

4

Veselí n.M

9

4

1

4

13

24

5

Milotice

9

3

3

3

12

24

6

Dolní Bojanovice

9

3

2

4

11

20

7

Dubňany C

9

3

2

4

11

19˝

8

Ždánice B

9

2

3

4

9

19˝

9

Kněždub B

9

3

0

6

9

18˝

10

Prušánky C

9

2

1

6

7

16˝

 

Okresní přebor I.třídy, klasicky obsazená soutěž osmičlenných družstev, skončila minulou neděli. Každý rok se najde někdo, ke komu se přiklonilo štěstíčko. Tentokrát si vítězství zaslouženě vybojovaly Ždánice. I když na začátku soutěže se plánoval velký souboj se zálohou Prušánek.

 

Jako třetí vzadu byl Domanin. Výsledná tabulka potvrzuje prognózy, i když trošičku proházené.

Vyrovnanost soutěže potvrzuje stejný bodový zisk družstev na 4. až 7. místě. Jen skore je podělilo o umístnění. Nezbývá než popřát Ždánicím k úspěchu a taky hodně štěstí v KP 2. Na podrobnosti se můžete podívat ZDE.

 

Družstva jsou za námi. Okresní soutěže ale ještě nekončí. Začátkem května proběhne v rámci ŠACHOVÉHO FESTIVALU DUBŇANY 2008 okresní přebor jednotlivců. Tady už se nebude jednat o žádnou vesnickou tancovačku. Hrají se dva turnaje se zápočty u turnaje A na FIDE a u B na národní LOK. Podrobnosti najdete na stránkách pořadatelů.

 

Určitě stojí za to si vyzkoušet, jak se hraje bez odpovědnosti za kamarády v družstvu..."

 

Petr Galuška

ŠK Dubňany

 

přidal David Ciprys dne 03.04.2008 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009