Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Kalendárium dynastie Blatných

Moc pěkné faux pass se podařilo vydavatelům populárního Šachového týdeníku, kteří ve včerejším Kalendáriu připomněli blížící se pětasedmdesátiny Františka Blatného.

Inu možná jen chtěli představit jubilanta v podobě ze 60. let, kdy slavil své největší úspěchy (všichni jistě poznali, že na fotce je velmistr Pavel Blatný). Jan Kalendovský poslal fotku z roku 1964 (tedy Františka jen o maloučko mladšího než je Pavel na horním snímku) a podoba je skutečně fascinující.

 

V roce 2005 byl František Blatný vyhlášen jihomoravskou šachovou osobností století, tehdejší článek nám ho přibližuje o něco šířeji: "Kdo z mladých, kteří už znají Františka Blatného hlavně jako funkcionáře svazového i ve FIDE, trenéra mládeže, lektora trenérů i rozhodčích, mezinárodního rozhodčího nejvyšších světových soutěžích ví, že hrál 13x ve finále mistrovství Československa, z toho 3x stál na stříbrném stupínku, že reprezentoval 4x na vysokoškolském MS, 2x na šachové Olympiádě, že má bronzovou medaili z ME družstev, že byl nehrajícím kapitánem na Olympiádě i sekundantem J. Floriána na MS nevidomých? A to si ještě dlouho nemohl vybrat mezi šachem a stolním tenisem, kde býval špičkovým hráčem a reprezentačním trenérem"

V září 2005 nemohl František Blatný chybět na památném Galavečeru českého šachu. Na snímku vzpomíná na staré časy s Ninou Hruškovou-Bělskou (s kyticí) a paní Pachmanovou, vdovou po Luďku Pachmanovi.

Na závěr připomeňme, že v restauraci syna známého lokomotivního šachisty a restauratéra pana Češka u fotbalového stadionu v Králově Poli (na konečné trolejbusu č. 32 na Srbské ulici) mohou ve středu 2. dubna po 16. hodině popřát mistru FIDE Františku Blatnému k 75. narozeninám všichni přátelé a známí.

přidal David Ciprys dne 28.03.2008 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009