Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Na MČR mládeže stříbro pro jižní Moravu

Nádherné počasí vyprovodilo v sobotu po poledni vítěze i poražené z MČR mládeže na Seči - kdo byli ti vítězové a poražení? K vítězům patří nepochybně trenéři a organizátoři mládežnického šachu ze severní Moravy - zástupci Beskydské šachové školy Frýdek-Místek a Slavie Orlová posbírali na Seči osm, tj. celou třetinu medailí. Tradičně dobře se vedlo Zlínsku se třemi medailemi, stejným počtem drahých kovů letos překvapila Praha a díky silným klatovským individualitám Vojtovi Plátovi a Kristýně Havlíkové zabodovali i Plzeňáci. Všichni ostatní jen paběrkovali a ani 3 kraje bez medaile (snad až na Karlovy Vary) nezůstaly nijak pozadu, jen jim k medaili chybělo více štěstí.

Stránku MČR naleznete zde.

Partie z MČR si můžete stáhnout zde.

Kraj

Zlato

Stříbro

Bronz

Moravskoslezský

3

3

2

Plzeňský

2

0

0

Zlínský

1

0

2

Pardubický

1

0

1

Jihočeský

1

0

0

Jihomoravský

0

1

0

Královéhradecký

0

1

0

Olomoucký

0

1

0

Středočeský

0

1

0

Ústecký

0

1

0

Praha

0

0

3

Na vyhlašování výsledků hlavním rozhodčím Petrem Herejkem a ředitelem MČR Zdeňkem Fialou dohlížela i televize, tak se na MČR určitě podíváme i příští pátek v magazínu V šachu (mimochodem víte, že když nechytnete ČT 4, můžete sledovat V šachu i na internetu? Zalistovat lze i archívem - bohužel jen od minulého pátku).

V nejmenší kategorii H10 jsme měli želízko v podobě obhájce loňského titulu Martina Blahynky. Martin porazil vítěze, chrudimského Jakuba Půlpána, ale zbytečná prohra v úvodu s Jiřím Rydlem a v závěru ještě s Davidem Mičulkou ho odsunula až za jeho velkého rivala. Jinak je v této věkové kategorii několik skutečně mimořádných talentů s cílevědomými rodiči, o budoucnost zřejmě nemusíme mít obavy. Pěkných 4,5 bodu nahrál nováček MČR Adam Dvořák z Lokomotivy Brno. Los k němu byl krutý, do posledního kola mu nadělil oddílového kolegu Martina Blahynku bojujícího tvrdě o zlato. Všechny kamarádské ohledy musely jít stranou.

Jakub Půlpán, Martin Blahynka a Jan Petr

U dívek do 10 let naštěstí nemusel o zlatu rozhodovat buchholz, Martina Fusková ze Starého Města v posledním kole opět vyhrála, zatímco její pronásledovatelka Hana Kubošová jen remízovala. Obě se však od zbylého pelotonu oddělily velmi výrazně. Alenka Klimecká z Vyškova musela bohužel po 3. kole pro nemoc vystoupit.

Martina Fusková, Hana Kubošová a Veronika Macková

V H12 vyhrál favorit Tomáš Pavelek z Frýdku-Místku, další favority velmi překvapil druhý Jan Mikeš z Ústí nad Labem.

Tomáš Pavelek, Jan Mikeš a Jiří Kozel

V kategorii D12 pokračoval nekonečný souboj Jany Maříkové z Veselí nad Lužnicí a Elišky Johnové z Hořic - opět musel rozhodovat až buchholz. Jih Moravy potěšila 5. místem Nataša Richterová ze Zastávky - za poslední rok udělala obrovský výkonnostní skok. Všimněte si, že kromě vítězek dostaly menší medaile i všechny další účastnice, které se postupně představily na pódiu.

Jana Maříková, Eliška Johnová, Klára Zemková, Natálie Dunglová a Nataša Richterová

V H14 nikdo nepochyboval o triumfu Vojty Pláta. Přes dvě bezbarvé remízy Vojta potvrdil svůj výkonnostní odstup a v posledním kole už si dělal se soupeřem doslova co chtěl. 17. Jirka Musil z Lokomotivy Brno hrál rovné partie s chlapci o několik set bodů silnějšími a rozhodně nezklamal.

Vojtěch Plát, Václav Růžička a Luděk Volčík

Děvčata do 14 let dokonale zaskočila frýdecko-místecká Karolína Langnerová - aby někdo ve finále MČR nahrál 100% bodů, to se opravdu nestává často.

Karolína Langnerová, Veronika Nováková a Majka Phamová

Jihomoravská trojka Lucie Kuchynková (Hustopeče), Karolína Zavadilová (Duras) a Jana Hlaváčková (Lokomotiva) asi myslela více na parádu a až zlepšeným závěrem napravovala to, co se uprostřed turnaje pokazilo. Veronika Bartošová z Lokomotivy byla na podobné akci poprvé.

Lucie Kuchynková, Karolína Zavadilová, Denisa Jínová a Jana Hlaváčková

V nejstarší kategorii H16 favorité v posledních kolech drtivě finišovali, buchholz se nakonec usmál na Jiřího Kočiščáka z Frýdku-Místku před Janem Krejčím a Václavem Svobodou.

Jiří Kočiščák, Jan Krejčí a Václav Svoboda

Loňský vicemistr Lukáš Kuchynka to po hlemýždím rozjezdu dotáhl na 9. místo - ale jak je vidět, dobrá nálada mladým pánům okolo 10. místa také nechyběla.

Antonín Seidl, Lukáš Kuchynka, Josef Kratochvíl, Lukáš Vlasák a Vojtěch Straka

I v D16 úřadoval buchholz - prvenství přinesl nasazené jedničce Kristýně Havlíkové z Klatov, stříbro Karolíně Olšarové z Orlové. Obě dámy předběhly zbytek startovního pole vedeného Gabrielou Sabolovou o několik koňských délek.

Kristýna Havlíková, Karolína Olšarová a Gabriela Sabolová

Maruška Ševčíková z Durasu po prohře v posledním kole s vítězkou skončila s 5 body na slušném 15. místě z 33 děvčat.

V národním Openu B určeném hlavně mladíkům, kteří se už nevešli do hlavních chlapeckých turnajů, si skvěle vedl dvanáctiletý Ondřej Strnad z Durasu Brno, který s 6,5 body skončil na 5. místě.

Matěj Kotrba, Jan Švach, Petr Tazlar, Michal Kalužný a Ondřej Strnad

FIDE Openu kraloval podle očekávání první nasazený (a také bývalý mládežnický mistr ČR) Milan Smištík ze Zakřan. Společnost mu při vyhlášení dělá druhý v pořadí, senior Milan Šnorek ze Strmilova.

Pro milovníky statistik na závěr ještě jedna tabulka. Jak by to dopadlo, kdyby se bodovalo stejně jako na Olympiádě mládeže, tj. za prvních 6 míst 7-5-4-3-2-1?

Kraj

body

 

Kraj

body

Moravskoslezský

51

 

Ústecký

10

Zlínský

22

 

Olomoucký

9

Pardubický

17

 

Jihočeský

8

Plzeňský

17

 

Jihomoravský

7

Praha

12

 

Liberecký

2

Královéhradecký

11

 

Karlovarský

0

Středočeský

10

 

Vysočina

0

přidal David Ciprys dne 16.03.2008 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009