Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Polyglot Movsesjan a vzpomínka na Fischera

"Celkovo osem, lebo češtinu a slovenčinu stále rátam iba za jeden...", odpovídá dokonalou slovenštinou rodák z Tbilisi Sergej Movsesjan v interview slovenského serveru pravda.cz na otázku, kolik jazyků vlastně ovládá.

V nezvykle dlouhém a dobře vedeném rozhovoru se od Sergeje dozvíme i to, kde je vlastně doma, co chybí šachu k prosazení na výsluní mediální popularity nebo jak vypadá jeho turnajový režim. Rozhovor vyšel už koncem prosince, ale když je Sergej právě teď jen krůček od dalšího životního úspěchu ve Wijk aan Zee, určitě budou jeho názory zajímavé.

Loni Sergej vyhrál svůj oblíbený turnaj v Sarajevu a dva vysoce prestižní turnaje Czech Coal Carlsbad v Karlových Varech a Čigorinův memoriál v Petrohradě. Doma ho čeká třetí potomek - prostě se veze na šťastné životní vlně. Skromnému mladému muži s nesmírně širokým šachových rozhledem lze toto štěstí jen přát.

Odkaz na rozhovor se Sergejem zaslal Jan Kalendovský a obratem připojil ještě jeden - na Youtube pro nás vyhledal ne méně než 8 videí (najdete je vpravo v "Related Videos") souvisejících s odchodem legendárního Bobbyho Fischera. Nechybí dlouhý rozhovor stanice Sky News s Garrim Kasparovem nebo povídání přímo s mladým Fischerem natočené kdysi německou televizí.

přidal David Ciprys dne 25.01.2008 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009