Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Události roku 2007 - Znojemská královna a 230

Znojemská královna je prostě třída - kdo ji nikdy nezažil, neví, co to je "turnaj na vrcholné sportovní a společenské úrovni".

Krásný světlý sál bývalého znojemského Okresního úřadu s prostorným bufetem v předsálí vystřídala určitá stísněnost v Hotelu Dukla, kde se ženy a dívky začaly ztrácet mezi muži hrajícími Pohár ŠSČR a Open Znojmo. Předloňská jubilejní 20. Královna hraná jako ME v rapidu zabrala reprezentační sály Louckého kláštera (originální virtuální procházku tímto objektem si můžete udělat zde),

kde patrně zůstane i nadále - pokud nám vydrží. Doufejme, že ano. Vyhodnocení konkurzů v STK ŠSČR se nám nějak opožďuje, proto, jak uvidíme v následujícím rozhovoru s Josefem Lahodným reprezentujícím domácí pořadatele úzce spolupracující s pardubickým Ave-kontaktem, není stále úplně jasné, zda bude mít Královna opět statut MČR žen v rapidu a zda do Znojma opět dorazí oněch 230 mužských obdivovatelů, kteří si loni zahráli ve finále Poháru ŠSČR a MČR bleskových družstev.

Po nesmělém nahlédnutí za zdi Louckého kláštera v roce 2006 se tam loni přestěhoval celý Znojemský festival. Můžeme Louku považovat za nové domovské sídlo nebo je stále ve hře někdejší hotel Dukla?

 

Loucký klášter máme rezervován. Zatím nevím, jak je to s konkurzem na Mistrovství ČR žen v rapidu. Dukla má ubytování a tak asi bude i dále ve hře.

 

Loni poprvé po několika letech neproběhl Open Znojmo v klasickém šachu, zato se však ve Znojmě během jednoho víkendu vystřídala družstva rapidní i blesková ve finále MČR obou těchto disciplín. Jak to vypadá letos, už je jasné, které akce ve Znojmě proběhnou a hlavně v jakých termínech?

 

Na začátek ledna máme jednat o podrobnostech festivalu. Souběžně zajišťujeme finance ap.

 

Vlajkovou lodí veškerého znojemského květnového hemžení byla vždy Znojemská královna - turnaj s neopakovatelným kouzlem a standardem, na jaký nejsme v rapid soutěžích u nás zvyklí. Podaří se i letos udržet vysokou laťku výkonnostní i pořadatelskou?

 

Znojemská královna bude, už XXII. ročník a rozbíhají se přípravy.

 

Od Královny plynule přejděme k aktivitám Šachového sdružení Znojmo, v jehož čele stojíte. Podílelo se loni sdružení na nějakých dalších šachových akcích?

 

Organizačně a finančně jsme zajišťovali turnaje mládeže na okrese, Znojemskou rotundu na ELO body, podporu přeborů žáků a dorostu, Memoriál Ing.Obrdlíka v Hodonicích, losovací schůzi OP družstev, 45.ročník bleskového turnaje.

 

Na závěr méně příjemná otázka - téměř přesně před rokem si ze sídla Šachového sdružení odnesli zloději krásné nové šachové soupravy. Podařilo se něco vypátrat nebo je případ definitivně odložen a materiál odepsán?

 

Šachový materiál se žel nenašel a šetření bylo odloženo, jak policie obvykle napíše.

přidal David Ciprys dne 02.01.2008 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009