Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

V Brankovicích vítězí Gabriel, Blahynka a Strouhalová

Jubilejní 10. ročník žákovského turnaje O brankovického krále se dnes poprvé hrál jako memoriál Miroslava Křivánka, který si poslední aplaus svého života vyslechl na stejném místě přesně před rokem.

Výsledky turnaje starších žáků naleznete zde.

Výsledky turnaje mladších žáků naleznete zde.

Výsledky turnaje dívek naleznete zde.

Keramičtí brankovičtí králové

přitáhli letos 168 chlapců a dívek (těch bylo 21 v samostatném turnaji a 2 mezi staršími chlapci) od 5 do 15 let z 23 klubů a oddílů. Těmi pětiletými, kteří měli při matování problém dosáhnout na druhou stranu šachovnice,

byli Ondřej Vašek z Osvětiman a Matěj Ciprys z Poštorné (na snímku). První uhrál 2, druhý dokonce 4 body!

Tradiční overtúru, než si počítačový rozhodčí Jiří Srna seřadil startovní listiny a sálový rozhodčí Stanislav Lánský doplnil chybějící materiál, obstaralo vyhlášení vítězů loňského seriálu jihomoravského KP v rapid šachu. Odměněni byli medailemi, diplomy a sladkými cenami, na jejich přehled se můžete podívat v závěru článku. Medaile byly zvláště mezi těmi mladšími velmi ceněny a někteří s medalíí na krku jako s talismanem odehráli celý turnaj (zleva Lukáš Sikora a Tomáš Prášek).

Favoritem staršího turnaje pro chlapce do 13 a 15 let byl jeden z nejmladších, účastník nedávného ME mládeže Luděk Volčík z Boršic. Boršice si vůbec v tomto turnaji dělaly co chtěly. Uprostřed turnaje to dokonce vypadalo na úplnou invazi - na prvních 3 stolech hrají ve 4. kole Erik Pfeffer s Luďkem Volčíkem, Adam Gabriel s Dominikem Pfefferem a Pavel Náplava (všich z Boršic!) s Ondřejem Strnadem.

Později se podařilo zejména Ondřeji Strnadovi, Petru Bílkovi a Tomáši Práškovi boršické srocení v čele turnaje trochu rozehnat, ale vítězství už si nenechali vzít Gabriel a Volčík s 6,5 body ze 7, kteří půlili jen mezi sebou.

V mladším turnaji byl prvním nasazeným Vojtěch Dobeš ze Starého Města, ale roli favorita beze zbytku plnil další účastník ME Martin Blahynka. Přitom Martin trávil více času kdesi v zadní části sálu blicáním s kamarády než na "své" první desce. K vzájemné partii s Dobešem (Blahynka je vpravo)

došlo až v posledním kole a vítězstvím Martin potvrdil svou absolutní převahu plným bodovým ziskem 7/7.

V dívkách to dlouho vypadalo na obhajobu loňského primátu Martinou Fuskovou ze Starého Města (na snímku vlevo proti Hlaváčkové),

ale v předposledním kole jí udělala čáru přes rozpočet předloňská Znojemská královnička Lenka Strouhalová ze Zlína.

Zlín měl letos v Brankovicích špičkové trenérské zabezpečení, o nejmladší potěr včetně popartiových rozborů se nestaral nikdo menší než suverén nedávného Polofinále MČR dorostu a juniorů Cyril Ponížil.

Kromě Ponížila se kolem svých potomků točili např. FM Miroslav Jurka nebo WIM Věra Medunová, zjevně spokojená v radostném očekávání.

Nakonec zbylo už jen v úprku před odjezdy vlaků rozebrat ceny pro všechny účastníky přichystané ředitelem soutěže Jaroslavem Hejným (na snímku vpravo)

a uhrazené početným zástupem sponzorů, kterým patří velký dík a přání, aby jim přízeň vydržela i do další desítky let jednoho z nejpočetnějších turnajů mládeže v celé ČR.

Pokazit náladu nemohla odjíždějícím ani rozbitá hlava jednoho z borců Lokomotivy Brno, kteří se po chodbách a v blízkém okolí Kulturního domu pohybovali zjevně nepřiměřenou rychlostí.

Zcela na závěr si připomeňme medailisty minulého seriálu krajského přeboru oceněněné v úvodu turnaje.

Mezi hochy do 10 let to byli (vždy zleva) 3. Jiří Suchomel, 2. Petr Zuziak (oba z Loko Brno) a 1. Tadeáš Boček z Durasu,

mezi dívkami do 10 let 1. Michaela Weberová z Durasu a 2. Ivana Bílková z Brankovic,

mezi chlapci do 12 let 3. Lukáš Sikora, 2. Martin Blahynka a 1. Jiří Musil - všíchni z Loko Brno,

mezi dívkami do 12 let 3. Veronika Bartošová, 2. Jana Hlaváčková (obě Loko Brno) a 1. Martina Štěpničková z Poštorné.

Mezi čtrnáctiletými si přijeli zahrát jen druhý Tomáš Prášek z Hodonína a domácí vítězka Radka Čermáková.

 

Další články si můžete přečíst a fotografie prohlédkout na stránkách SK BoršiceŠK Staré Město - tam to ještě není, ale jistě brzy bude, výprava z tohoto oddílu čítala 26 hráčů! Početnější byla už jen Lokomotiva Brno, která přivezla na turnaj a předchozí soustředění v brankovické škole dokonce 30 dětí - a pak, že děti nejsou...

Posledním rekordem z turnaje jsou ztráty a nálezy - 2x deštník, 2x dětský svetr, 1x čepice. K vyzvednutí jsou u Jaroslava Hejného.

přidal David Ciprys dne 24.11.2007 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009