Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

V Brně skončil Veletržní turnaj

V neděli 2. září skončil devátým kolem v brněnském Bobycentru tradiční Veletržní turnaj (nebo chcete-li, Trade Fair Chess Festival). Ve dvou turnajích tu zápolilo přes šedesát vyznavačů královské hry. Vedení hotelu sice během týdne podle aktuální potřeby přesunovalo turnaj do třech různých prostor (na fotografii jsou prostory bývalé šachové kavárny, kde se odehrávala poslední třetina turnaje),

 

 

ale podmínky ke hře byly uspokojivé. V každodenním provozu byl i nezbytný klubový bufet (na fotce jeho usměvavá vedoucí Dana Holzmannová)

 

 

Pořadatelé nakonec vyřešili i jediný zádrhel – v neděli na 24 hodin vypadl server tenzor, na kterém má Lokomotiva umístěny své webové stránky, a tak informace o turnaji umístili na krajské webové stránky. Od pondělí již server běžel, a tak aktualizace turnaje včetně bulletinu z A turnaje byla bez problémů. Na webových stránkách Lokomotivy Brno najdete také poměrně bohatou fotogalerii z průběhu festivalu.

 

A turnaj vyhrál tradiční účastník turnaje Karel Malinovský (A64 Grygov), který soupeřům povolil jen tři remízy. Stříbrnou příčku se sedmi body zaujal David Holemář. Třetí místo z celé série šestibodových obsadil Milan Smištík, který prohrál s Malinovským a trochu překvapivě i s Dubinou, ale největší Buchholz ho katapultoval vysoko dopředu. Na fotce můžete vidět všechny tři medailisty po boku ředitele turnaje Jiřího Vachka.

 

 

B turnaj dlouho společně vedli Jaromír Novák a Jiří Herec, oba z Lokomotivy Brno. Ve vzájemné partii ve čtvrtém kole sice Novák svému mladšímu oddílovému kolegovi podlehl, ale protože ten během turnaje „nasbíral“ tři remízy, kdežto Jaromír Novák už zaznamenával jen stoprocentní výsledky, mohl se nakonec z vítězství v turnaji radovat Novák (8 bodů).  Na druhém  místě skončil Herec (7,5)  a teprve s velkým půldruhabodovým odstupem následovali třetí Luboš Svíženský (Vinohrady Brno) a čtvrtý Jiří Vachek – ředitel turnaje a předseda Lokomotivy Brno, který vedle svých organizačních a klubových povinností stihl ještě hrát dobré šachy. Pětici oceněných na fotce uzavírá František Parák ze Sokola Ústí.

 

 

Festivalu se účastnilo poměrně velké množství domácích hráčů a pořadatele uspokojila i velká účast mládeže, která v obou turnajích sbírala cenné ostruhy před nadcházející sezónou. Ačkoli počet hráčů zůstal v A turnaji mírně pod očekáváním, cenový fond pořadatelé nekrátili. Přes několik kontumací, dvojí zazvonění mobilu (to jsou ty podivné konce partií, kterých si povšiml i zpracovatel bulletinu Jan Kalendovský) převažovala herní pohoda a klid. Rozhodnutí rozhodčího u několika ožehavých situací bylo hráči respektováno, takže námitkové komise neměla žádnou práci. A tak mohl při slavnostním zakončení turnaje ředitel Jiří Vachek poděkovat účastníkům za bezproblémový průběh festivalu a poděkovat jim za přístup v duchu fair play.

 

Výsledky tentokrát nepřipojujeme, protože je můžete najít na webu Lokomotivy Brno. Jednu horkou novinku však můžeme sdělit: podle klasifikátora pana Šmajzra bude festival započten ještě do ELO listiny ČR, která vyjde k 5.9.2007.

 

přidal Miroslav Hurta dne 03.09.2007 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009