Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Na Durasu prozatím splněny 2 normy

Tři kola před koncem brněnského šachového festivalu dosáhl na normu mezinárodního mistra Štěpán Žilka ze Šumperka hájící barvy extraligového nováčka z Litovle. Ve čtvrtečním dvojkole nejprve odpůlil ruského velmistra Michaila Ivanova,

aby v odpoledním kole nedal šanci lotyšské velmistryni Lauře Rogule. Pro devatenáctiletého Štěpána, který je jedním z největších přirozených talentů českého šachu (nezapomeňme ovšem na jeho skvělého trenéra, korespondenčního mistra republiky a olympijského vítěze Josefa Šnajdra), je to již 3. závěrečná norma a nikdo nepochybuje, že titul IM je pro něj jen "základním táborem" před pokusem o zdolání titulu nejvyššího.

Druhou šťastnou je Eva Kulovaná z Náměšti nad Oslavou,

která si už připsala druhou normu WIM a dokonce má teoretickou šanci i na normu velmistryně. I první normu získala Eva v Brně na loňském festivalu, což je zadostiučiněním pro pořadatelský kolektiv vedený Bronislavem Chmelíčkem, protože pořádat pravidelně několik zavřených turnajů je organizačně i finančně mnohem náročnější než jeden velký open.

Ve hře je i několik dalších norem. Na tu nejcennější, velmistrovskou, má reálnou šanci Jan Bernášek, který však musí ve zbylých 3 partiích nasbírat 2,5 bodu.

Ve čtvrtek podal Honza doslova famózní výkon. Nejprve přemanévroval GM Tomáše Poláka a v jezdcové koncovce mu utekl vzdáleným pěšákem, poté přehrál i korespondenčního velmistra (a velmi silného praktického IM) Romana Chytilka. Všechny partie naleznete na stránce ŠK Duras Brno.

Ranní partie se svým "šéfem" z prvoligového Durasu Brno, kde Polák hájí první a Bernášek druhou desku, začala vzájemnými úsměvy,

pod kterými je ale dobře patrné nesmírné odhodlání a touha po vítězství. Mimochodem dvojkolo muselo dát všem pořádně zabrat. Polovina partií v zavřených turnajích se ještě hrála, když hrací sál s openy už hodinu zel práznotou. Odpočinek před dalším kolem byl naprosto minimální.

Zaútočit na normu IM se ještě pokusí domácí Bronislav Vymazal a frýdecko-místecký Jakub Lahner. Ten v jedné z klíčových partií s Cyrilem Ponížilem

hned od začátku "zatlačil" svého soupeře do defenzivní pozice u šachovnice svým viditelným odhodláním a brzy na to předvedli totéž na šachovnici i bílí pěšáci.

Ve FIDE openu se do čela dostal nejvýše nasazený Milan Smištík, kterému se bílými konečně podařilo "umravnit" doposud vedoucího Luďka Meszárose.

V národním openu vedou rovněž nejvýše nasazení hráči Jiří Herec a Ladislav Vojtěch. Překvapivě se nedaří několikanásobnému vítězi Jaromíru Novákovi (vlevo).

Vedle něj partii pozorně sleduje agilní člen Komise rozhodčích ŠSČR Jaroslav Benák, který měl ve čtvrtek možnost "zkontrolovat" kvalitu práce místních rozhodčích. Ukrajinskému Volodymyru Dimitrukovi totiž záhy po úvodním hvizdu zahvízdal v kapse jeho mobil, a tak mohli rozhodčí projevit svou neústupnost při ukončení partie (Dimitrukův soupeř chtěl hrát dál) i jazykové znalosti při komunikaci s notně nasupeným cizincem.

V pátek od 10,00 beží v Bobycentru simultánka s GM Tomášem Polákem v sobotu dopoledne si lze zablicat na bleskovém memoriálu Václava Felixe.

Veškeré informace o festivalu naleznete na stránkách ŠK Duras Brno.

Výsledky FIDE openu najdete zde.

Výsledky národního openu najdete zde.

Výsledky velmistrovského turnaje TESPO ENGINEERING najdete zde.

Výsledky mistrovského turnaje DS Brno 2007 najdete zde.

Výsledky mistrovského turnaje REDA Brno 2007 najdete zde.

 

přidal David Ciprys dne 06.07.2007 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009