Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Duras Open vede osmička dvoubodových

Po úvodním kole, kdy se téměř bez výjimky střídaly ve výsledkové listině výsledky 1-0 a 0-1 ve prospěch favoritů, dostali v pondělním druhém kole příležitost i ostatní. Remíza druhého nasazeného FM Miroslava Jurky (vlevo) s kuřimským Jiřím Majerem

se za překvapení označit nedá, protože oba hráči jsou výraznými stoupenci pozičního a striktně objektivního pohledu na šachovnici, ale porážka Petra Skácelíka (šířeji známého po své remíze s Davidem Navarou a "výhře" originální 41. ceny na nedávném rapidu v Hustopečích) bílými od dorostence Milana Kratochvíla

se rozhodně nečekala. Značné překážky při zdolávání pevnosti z věže a pěšců postavené Miroslavem Rychteckým musel svým střelcem a jezdcem překonávat nesmírně vynalézavý a vytrvalý Milan Smištík (vpravo)

a ještě větší houževnatost a železné nervy projevil Ivan Markovič, který ztratil, hned v 5. tahu pěšce, později ztrácel i figuru, jeden z tahů v této kritické pozici dělal se 2 sekundami na hodinách, aby nakonec převedl partii do koncovky vež a střelec proti věži, kde soupeře udolal na čas. Podobně šílenou partii hrála hned vedle dvojice Stanislav Staněk a Tomáš Mudra, kde bílý originálním způsobem uplatnil "výhodu dvojice jezdců".

Poražení favorité z prvního kola si chuť spravili poměrně rychle, zlínský dlouhán Michal Krčál (druhý zleva vedle Lukáše Kuchynky) vyhrál dokonce jako úplně první.

Podobně zatvrzele do sebe bušili soupeři i v zavřených turnajích, remíz bylo stejně jako rezultativních výsledků. Ve velmistrovském turnaji Tespo Engineering 2007 jistil remízou s GM Popčevem svou další šanci na velmistrovský titul Jan Bernášek, v mistrovském turnaji DS Brno 2007 si podobným způsobem udržel vedení i šanci na normu domácí Bronislav Vymazal.

 

V mistrovském turnaji Reda Brno 2007 vede sice zlínský Pavel Čech s 3,5/4, ale 100% zisk 3/3 si stále udržuje jeho oddílový kolega Cyril Ponížil (své lotyšské soupeřce Katrině Skinke nedal v pondělí šanci),

který svou nekompromisní a trochu nevypočitatelnou hrou může turnaj suverénně vyhrát stejně jako nakonec skončit v polovině startovního pole.

Veškeré informace o festivalu naleznete na stránkách ŠK Duras Brno.

Výsledky FIDE openu najdete zde.

Výsledky národního openu najdete zde.

Výsledky velmistrovského turnaje TESPO ENGINEERING najdete zde.

Výsledky mistrovského turnaje DS Brno 2007 najdete zde.

Výsledky mistrovského turnaje REDA Brno 2007 najdete zde.

přidal David Ciprys dne 03.07.2007 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009