Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Šťastný vítěz v Boby

Radek Šťastný z ŠK Brankovice se stal vítězem 3. ročníku žákovského turnaje do 16 let Memoriálu Lubomíra Gillara hraného v sobotu 21.2.2004 v Hotelu Boby v Brně. Druhý turnaj seriálu Jihomoravského krajského přeboru v rapid šachu přilákal na brněnské poměry nebývalý počet zájemců a úsměv pořadatelů nad rekordní účastí pomalu mrznul na rtech při představě stočlenného startovního pole, které by se do vyhrazených prostor v jednom z bočních sálů prostě nevešlo. Nakonec přijelo optimálních 84 dětí a většina z nich ani netušila, že úhledné dlouhé stoly pokryté bílými ubrusy jsou improvizovaně sestaveny z dřevěných desek překrývajících kulaté barové stolky. Na těsnější prostory si účastníci rychle zvykli a pořadatelé se kromě kratší diskuse se zástupkyní vedení hotelu o omezení maximální rychlosti pohybu dětí po chodbách a schodištích mohli v klidu věnovat řízení turnaje. To jim šlo na výbornou a s rychlým průběhem i kvalitními cenami musela být většina účastníků spokojena.
Nejvýše nasazený Radek Šťastný se stal vítězem zcela po právu. S jedinou výjimkou si sedal k první šachovnici, porazil z hlavních konkurentů Annu Bálkovou a Zbyňka Fice, jedinou remízu ztratil s Bronislavem Pochylým. Podivným řízením osudu se neutkal se druhým hráčem v pořadí Milanem Kratochvílem z Lokomotivy Brno. Ten ztratil půlku pouze s Ficem a stal se vítězem kategorie do 14 let. Třetí Tomáš Vrzal z Tatranu Poštorná seděl jako třetí nasazený po celý turnaj na třetí šachovnici a jedinou prohru zaznamenal s oddílovým kolegou Ficem. Zbyněk Fic, Bronislav Pochylý, Jiřina Hladká a Anna Bálková doplňují sestavu, která se neustále střídala na předních šachovnicích a fakticky bojovala o celkové prvenství. Hladká se stala nejúspěšnější dívkou, Bálková vítězkou dívek do 14 let. V nejmladších věkových kategoriích dominovali slovenští hosté z Bratislavy. Jihomoravskými vítězi do 12 let se stali David Jurák z Hustopečí a Karolína Zavadilová z pořadatelského Durasu Brno. Z Karolíny mohli mít domácí opravdovou radost. Vyhrála i kategorii dívek do 10 let a v konečném pořadí o dvě příčky předstihla i chlapeckého vítěze do 10 let Martina Horáka z Hustopečí.
Dík za organizaci patří především členům ŠK Duras BVK Brno Bronislavu Chmelíčkovi a Zdeňku Vojáčkovi, "na čarách" vypomáhali zejména Jiří Látal a Jaromír Novák, hrací prostory zajistil Dosi Točev.
Výsledky turnaje naleznete v rubrice Kalendář, průběžné výsledky Jihomoravského krajského přeboru v rapid šachu v rubrice, Archív v sekci Soutěže mládeže.

přidal David Ciprys dne 21.02.2004 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009