Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

V Praze na Strahově se školili trenéři II. třídy

Novými (případně staronovými) držiteli druhé trenérské třídy s platností až do 31.12.2014 se o tomto víkendu stali z našeho kraje Jan Gorčák, Josef Hladík, Miroslav Hurta a Radka Slepánková. Zatímco první tři jmenovaní se vzhledem ke své dosavadní kvalifikaci trenéra II. třídy zúčastnili pouze jednodenního doškolení, Radka Slepánková (a docela nedávno před ní brněnský velmistr Tomáš Polák) jako zbrusu noví uchazeči o tuto kvalifikaci museli absolvovat náročný celoroční program přednášek, sepisování závěrečných prací a v neposlední řadě docela těžkých zkoušek. Náročnost školení je vyžadována misterstvem školstvím a odpovídá tomu, že úspěšný frekventant má nárok si požádat o vydání živnostenského listu na šachovou činnost.

 

Mezi adepty trenérského řemesla jsme mohli vidět zástupce téměř všech krajů. I věkový rozptyl byl velmi značný – od starší generace představované třeba mistrem Jindřichem Traplem a Václavem Paclem přes generaci střední (mezinárodní mistr Beil, Petr Bažant st.) až po zástupce mladé generace, jakými byli třeba David Kaňovský, Petr Bažant ml. a Martin Petr.

 

Úlohu zkušebních komisařů i přednášejícíh v jedné osobě zastávali ing. Evžen Gonsior, mezinárodní mistr Richard Biolek a velmistr Marek Vokáč, který se ujal i organizace celého školení a doškolení. Na krátkou dobu přijel přítomné s činností Komise mládeže ŠSČR seznámit její šéf Jaroslav Říha z Říčan. Došlo i na bohatou vzájemnou diskusi a výměnu zkušeností účastníků z vlastní trenérské činnosti.

 

Náročnost zkušebního testu byla značná. Kromě odborných otázek z pedagogiky a didaktiky a šachových testů došlo i na všeobecný šachový rozhled. Uměli byste například vyjmenovat všech šest předsedů FIDE? Autor těchto řádků jich ke své hanbě zvládl vyjmenovat pouze tři…I přes dílčí nedostatky většina účastníků závěr školení zvládla a domů odjížděla nejen s potřebným certifikátem trenéra II. třídy, ale s pocitem užitečně stráveného dne. V neposlední řadě pak za dobrý nápad opatřit účastníky doškolení i cédéčkem s metodickými materiály a databází partií nutno pochválit vedoucího doškolení Marka Vokáče.

přidal Miroslav Hurta dne 22.05.2007 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009