Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Šachový turnaj na fakturu

Mnoho firem, závodů a podniků pečuje o sportovní vyžití svých zaměstnanců. Refundují jim či alespoň přispívají na různá FIT centra, poskytují příspěvek na sportovní  rekreaci, v leckterých případech uhradí i pronájem bazénu. Často se na tyto platby využívá fond kulturních a sociálních potřeb, do kterého povinně přispívají zaměstnanci procentuálním odvodem ze svých mezd.

 

Za jeden z prvních případů, kdy něco podobného proniklo i do šachu, můžeme považovat situaci, kdy nejmenovaná brněnská firma si u Šachového klubu Lokomotiva Brno objednala zorganizování šachového turnaje pro své zaměstnance. Oproti vystavené faktuře uhradila pronájem výpočetní techniky pro řízení turnaje, pronájem šachového materiálu a náklady na rozhodčího. Cenový fond ve formě věcných cen pro tři nejlepší hráče turnaje si firma zajistila sama. A tak už nic nebránilo tomu, aby poslední únorovou neděli odpoledne v prostorách brněnského Bobycentra zasedlo osm zaměstnanců firmy k turnaji hranému systémem každý s každým na sedm kol s tempem 2x15 minut. Po stručném poučení o pravidlech FIDE a malé instruktáži o práci se šachovými hodinami již pánové z firmy zasedli ke svým šachovnicím. I když v práci s hodinami se vlivem malé praxe projevovala určitá nejistota, po šachové stránce nebyly výkony nikterak špatné (jak mnozí soutěžící přiznali, hrají hodně šachy na internetu) a snesly by srovnání i se závodními šachisty. Důležitá však byla především herní pohoda a naprosto neformální a přátelská atmosféra, která turnaji vládla. Lze jen doufat, že nezůstane jen u tohoto prvního průkopnického počinu a šachy se stanou sportovní ( a současně i společenskou) záležitostí mnoha dalších firem a podniků.

přidal Miroslav Hurta dne 01.03.2007 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009