Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Olexův memoriál za polovinou

Ve čtvrtém kole se v A turnaji nekonalo žádné překvapení, všichni favorité vyhráli. Stále vede stoprocentní Malinovský pronásledovaný Holemářem a Kratochvílem. Ke špici turnaje se pomalu znovu propracovává Urbanec.

V B turnaji vedoucí hráč Novák slibně rozehrál partii s Vojtěchem a po zahájení stál na výhru. Že však nakonec partie po čtyřech hodinách hry skončila vítězstvím soupeře, to svědčí o tom, že předvídat jakýkoli výsledek je v šachu - jako v každém jiném sportě - velmi ošidné. Z turnaje pro nemoc odstoupil Zikan, bez omluvy se nedostavil Kamil Holemář.

Remízová choroba postihla v pátém kole turnaj A. Pouze dva rezultativní výsledky, vše ostatní remízy – to hovoří za vše. Je ovšem rozdíl mezi desetitahovou bezobsažnou remízou pana Spodného s panem Švihelem, která snad mohla udělat radost pouze zpracovateli bulletinu, ale nikoliv divákům, a čtyřiapůlhodinovou partií pánů Martiška a Masaříka, která skončila remízou až po 81 tazích téměř naprostým vyčerpáním všech možností (a pravděpodobně i obou hráčů). Kdyby se vyhodnocovala nejlepší a nejzajímavější partie kola, stala by se vítězem partie Kratochvíl K. - Urbanec. Složitá pozice plná taktických obratů a skrytých možností se stala právem objektem zájmu diváků. V časové tísni (černému v jedné chvíli zbývalo do vyčerpání časového limitu pouhých osm vteřin) vyšel ze složitých zápletek černý s kvalitou méně, ale jeho volný pěšec a3 kráčel nezadržitelně dopředu. Výhrou partie se Ladislav Urbanec katapultoval na třetí místo průběžného pořadí a zítra ho čeká utkání s vedoucím hráčem Karlem Malinovským.

            V B turnaji Novák porazil Vachka, čímž se katapultoval do vedoucí pozice. Stříbrnou příčku drží solidně hrající Vojtěcdh, který remizoval s Lamserem. Medaili za vytrvalost by si určitě zasloužil nejmladší účastník turnaje teprve osmiletý Martin Blahynka, který se v partii s Hanou Vojtěchovou brzy po zahájení dostal s kvalitou méně do prohrané pozice, nerezignoval však a po čtyřech hodinách hry dovedl partii (stále s kvalitou méně) do remízového přístavu.

            Turnaj má poměrně slušnou diváckou návštěvnost, včera a dnes jsme mezi diváky mohli vidět i pana Bohuslava Skácela, předsedu Městského šachového svazu Brno Bronislava Chmelíčka, organizátory šachového tábora ve Vřesovicích a další osobnosti brněnského a jihomoravského šachového života

            Všechny informace o Olechově memoriálu najdete na webových stránkách Lokomotivy Brno http://www.tenzor.cz/SKLokoBrno/propozice/olexa.html

přidal Miroslav Hurta dne 28.12.2006 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009