Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Olexův memoriál pokračoval druhým a třetím kolem

V druhém kole se nejdéle bojovalo v partii Tikovský – Malinovský. V oboustranné časové tísni se lépe orientoval černý, který lstivě kolem bílého krále upletl matovou síť.Vůbec se nedařilo druhému nasazenému Urbancovi. Po remíze v prvním kole utrpěl prohru s Milanem Kratochvílem, který se po pěkné oběti kvality ocitl v hladce vyhrané pozici. Poslední nasazený Masařík překvapivě dlouho vzdoroval Holemářovi, ale rozdíl ve výkonnosti obou hráčů se přece jen postupem doby projevil. Švihel udržel pěšcovou koncovku s figurou méně v partii s Martiškem.

            V B turnaji Lidmila Rutterová zle zatápěla nejstaršímu účastníkovi turnaje Jaromíru Novákovi, který nad svými svázanými figurkami musel řešit spoustu nepříjemných problémů. Nakonec však vše zdárně vyřešil a partii ještě vyhrál. Vedoucí hráč turnaje Ladislav Vojtěch v partii s Hálou získal prostorovou převahu a lepší souhru figur a získanou výhodu realizoval v zisk celého bodu. Ing. Vachek metodicky realizoval volného pěšce a i svou partii dovedl k přesvědčivému vítězství.

            I ve třetím kole diváci zaznamenali v A turnaji nečekané výsledky. Dopolední vítěz Milan Kratochvíl tentokrát s Tikovským nerozdýchal partii s dvěma pěšci méně a celkem bez odporu prohrál. Překvapivě prohrál i David Holemář, a v to v partii s Pavlem Podbrdským. Na čele turnaj je tak dosud stoprocentní Malinovský (3 body) před Podbrdským (2,5) a Nehybkou (nejlepším ze zástupu dvoubodových).

            V B turnaji se tentokrát divokosti nekonaly. Na první šachovnici se Ladislav Vojtěch s ing. Vachkem v koncovce nestejnobarevných střelců bez problémů dohodli na remíze a pan Novák realizoval výhodu ve věžovce s Tomášem Lamserem. V turnaji tak zatím vede dosud stoprocentní Jaromír Novák před Karlem Zikanem, Ladislavem Vojtěchem a Jiřím Vachkem (všichni tři mají 2,5 bodu).

            Všechny informace o Olechově memoriálu najdete na webových stránkách Lokomotivy Brno http://www.tenzor.cz/SKLokoBrno/propozice/olexa.html

 

přidal Miroslav Hurta dne 27.12.2006 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009