Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Mistrovství Moravy den druhý – celebrity na scéně

Sdělovací prostředky včetně šachových časopisů se chovají k soutěžím mládeže značně macešsky. "Vždyť jsou to jen děti..." Vrcholem tohoto přístupu budiž připojení předloňských výsledků k letošnímu dvouvětému článku o MČR mládeže v jednom nejmenovaném šachovém časopise. Přitom všichni, kteří v mládežnickém šachu něco znamenají, vědí, že bez úzkého kontaktu se špičkovými hráči je cesta k vrcholům zarůbaná.

 

Dnes byl v Rosicích k vidění velmistr Tomáš Polák, dvorní trenér pořadatelské Lokomotivy Brno (na snímku vlevo chválí Karla Kratochvíla za vítězství černými figurami proti nejvýše nasazené hráčce doprovodného FIDE turnaje Evě Kulované, shora přihlíží Ríša Biolek junior).

Ovšem všechna chvála a sláva polní tráva, hned v následující odpolední partii začínající jen krátce po této analýze Karel o samostatné vedení v turnaji přišel po souboji se svým mladším bratrem Milanem, jehož zahájení by se pravděpodobně dalo nazvat "Kratochvílova hra".

 

Kromě velmistra Poláka působí v Rosicích ne méně než 5 mezinárodních mistrů – šéftrenér Beskydské šachové školy Sergej Berezjuk, šéftrenér mládeže Moravskoslezského kraje Vladimír Talla a trenéři v kategoriích H16, H14 a H12 Petr Pisk, Richard Biolek a David Kaňovský.

 

K nejvítanějším hostům patřil tradičně Vratislav Hora, uctivě pozdravovaný nejen svými bývalými žáky, ale i nejmenší drobotinou, kterou stále vede několik dní v týdnu.

 

Po středečním trápení s on-line přenosem partií se v Rosicích mihnul Petr Zálešák z téměř 100km vzdálených Prušánek („Není problém na otočku přijet, v Rosicích jsem za 40 minut…") a vyřešil vše k úplné spokojenosti, nebýt marného pokusu dostat na web pár fotografií pomocí stejného počítače, který zastavil odpolední přenos na slabou čtvrthodinku.

 

Nyní si už můžete všechny 4 partie přenášené z nejstarší kategorie H16 nerušeně vychutnávat vždy od 9,30 a 15,30. Protagonisty dnešního odpoledního kola vidíme na snímku – v popředí partie Valešová - Šnevajs, za nimi Mitura – Kratochvíl, Bujnošek – Roubalík a Ptošek – Dvořák. Nejvíce se asi líbil závěr partie třetí dvojice.

Výsledky lze opět naladit na stránkách Lokomotivy Brno, kde je najdete na stránce věnované Mistrovství Moravy (v levém menu) pod nenápadným odkazem "Přejít na další informace o turnajích" v dolní části stránky.

Přímý přenos partií si můžete naladit zde.

přidal David Ciprys dne 26.10.2006 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009