Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Lokomotiva Brno vyhrála v Dunajské Stredě

Pěstovat přátelské (dříve zvané „družební“) styky mezi šachovými oddíly patří v dnešní době téměř k výjimečným aktivitám. Asi proto, že to už dnes nikdo nikomu nenařizuje a oddíly potýkající se s nedostatkem funkcionářů na to ve valné většině případů nemají čas ani chuť. Zvláště u mládeže je to ovšem škoda,protože děti přicházejí o možnost poznat další kamarády a dospělí funkcionáři zase o příležitost nahlédnout do jiné „šachové kuchyně“. Lokomotiva Brno má to štěstí, že udržuje přátelské kontakty s Dunajskou Stredou, nejlepším mládežnickým celkem na Slovensku. Ta letos vyhrála vše, co mohla – stala se vítězem v mistrovství Slovenska družstev mladších a starších žáků a stejně tak zvítězila v dorosteneckých družstvech. Její absolutní nadvláda nad slovenskými celky připomíná tak trochu nadvládu Frýdku-Místku nad ostatními celky v České republice.

Po jarní návštěvě slovenských přátel na Memoriálu Jana Krejčího v Rajhradě bylo teď v září o minulém víkendu na Brňácích, aby návštěvu oplatili. A protože na programu bývá tradiční přátelský dvojzápas a protože loni Lokomotiva utrpěla poměrně velkou prohru, neponechali brněnští funkcionáři a na Slovensko vyjeli v nejsilnější možné mládežnické sestavě, jakou klub vůbec má, a tato sestava byla ještě posílena hustopečským Lukášem Kuchynkou. Jaké však bylo překvapení, když po příjezdu do hrací místnosti a milém přivítání šéfem dunajskostredeckého mládežnického celku Jozefem Ráchelou při vypisování sestav vyšlo najevo, že domácí nastoupili oslabení o čtyři dobré hráče, kteří v daném termínu hráli na silném turnaji v Tatrách. Slovenský celek brněnské hráče převyšoval papírově jen na prvních dvou šachovnicích, na ostatních se stali favority naši hráč.. A když na prvních dvou šachovnicích udrželi Brňáci nerozhodný výsledek 2:2, vítězství bylo jejich. Vysokou výhrou 12,5 : 3,5 dosáhla Lokomotiva v Dunajské Stredě svého nejlepšího vítězství v historii.

Po šachovém utkání následoval doprovodný program. Slovenští hostitelé připravují každý rok něco jiného – již jsme byli v termálních lázních, v přírodní rezervaci, jiný rok jsme se vydali za historickými památkami nebo na vodní dílo Gabčíkovo. Letos naše kroky směřovaly na tradiční jarmark, kde se děti dosyta vyřádily na pouťových atrakcích a u různých stánků. Dospělí mezitím konzultovali, co se za ten rok v jejich klubech stalo nového.
Na webu Lokomotivy Brno budou během několika málo dní umístěny jak podrobné výsledky, tak i fotografie z utkání.

přidal Miroslav Hurta dne 27.09.2006 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009