Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

V 7. kole první ztráta Milana Smištíka

První nasazený Openu Duras Milan Smištík nedodržel své předturnajové předsevzetí "Prvních 7 kol vyhraju a pak někomu pustím 2 remízy" a poprvé zapůlil už o kolo dříve s mladou a pohlednou Polkou Joannou Worek. Ovšem nebyla to remíza zadarmo, hrálo se opět na plný plyn.

Z dalších výsledků zaujalo vítězství Jakuba Roubalíka nad Rusem Ljubeškinem (2195), které patnáctiletého zlínského borce katapultovalo až na první šachovnici, kde se dnes posadí k černým figurám proti Smištíkovi. Velmi mnoho gratulantů měl na vedlejší šachovnici i Luboš Kuchynka, který černými na čas i na pozici udolal mezinárodního mistra Štefana Grosse. Dvěma pěknými výhrami se do čelní skupinky poprvé prodral kuřimský Jiří Majer st., zatímco po dvou prohrách z ní vypadl 7. nasazený Dalibor Číp.

V jihomoravském pořadí juniorů vede Karel Kratochvíl (4,5) před Tomášem Mudrou (na snímku sedí vlevo proti dalšímu juniorovi Radku Šťastnému) a Annou Bálkovou (oba 4,0). Chtělo by to ale trochu zabrat, v juniorském souboji jižní Morava - Zlín (Roubalík, Ponížil, Šenkýř) zatím jednoznačně vedou hosté. Bálková je samozřejmě v čele pořadí žen.

V národní Openu B vyhráli z favoritů Peřík a Staněk a dostali se na 2. a 3. místo za prozatím suverénně vedoucího Jaromíra Nováka. Utkáním kola bude dnes prestižní souboj na první šachovnici Stanislav Staněk - Jaromír Novák. Krátká a nezajímavá remíza to rozhodně nebude. Včera oba protagonisté vtipkovali, uvidíme dnes.

Ve velmistrovském turnaji Tespo engineering se polský GM Alexander Mista dotáhl na vedoucího Jana Bernáška, bohužel výhrou s brněnským velmistrem Radkem Kalodem. Ten má nyní -1 a čeká ho už jen volno a IM Jirka. Pardubicko-hradecký junior Martin Petr dokázal jen remízovat s GM Popčevem a ztratil tak poslední naději na normu velmistra. Posledním ve hře tak zůstává Bernášek, ovšem v cestě za normou mu stojí Porat a Mista. Vyhrát obě partie bude nejspíše příliš tvrdý oříšek.

V mistrovském turnaji Reda Brno se hrálo smířlivě, jedinou výhru zaznamenal vedoucí Polák IM Marcin Szymansky. S 8 body je už prakticky jistým vítězem, druhý Pavel Čech (sedí vlevo proti téměř oddílovému kolegovi Michalu Krčálovi ze Zlína) má ztrátu 1,5 bodu. Na samostatné 3. místo se s 5 body propracovala Eva Kulovaná.

Ve druhém mistrovském turnaji DS Brno nakonec došlo i na Jana Sosnu. V prestižním souboji o první místo ho porazil polský IM Krzysztof Jakubowski (na snímku vlevo) a vyměnil si s ním pořadí v čele turnaje. O 3. místo připravil Neklana Vyskočila ve vzájemné partii Izraelec Tamir Nabaty. On a Polák Maciej Marszalek by ještě mohli zasáhnout do boje o normu IM.

V pátek opět na turnaj dorazila Česká televize, vyzpovídala manažera turnajů Petra Piska a vše nejspíše opět uvidíme v Jihomoravském večerníku. Jedna pěkná reportáž už tam byla, v Rovnosti vyšel včera článek o simultánce s velkou fotkou téměř umělecké hodnoty, dnes se fotografie Vktora Lázničky dostala dokonce na barevnou stranu mapující ve fotografiích jihomoravské dění o Cyrilometodějském víkendu. Škoda jen, že na festival nedorazilo více účastníků. Peněženka pořadatelů nejspíše ve švech nepraská.

Další kolo začíná dnes v 15,30 hodin. Výsledky, průběžné pořadí a rozlosování lze aktuálně sledovat na stránkách ŠK Duras.

přidal David Ciprys dne 08.07.2006 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009