Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Open Duras vede Smištík, Vyskočil na dohled normě IM

Čelu Openu Duras ani s přibývajícími vedry (naštěstí je v Bobycentru příjemná a tichá klimatizace) nedošel apetit a kromě (nikoliv překvapivé) rychlé půlky v partii Josef Spodný - Jakub Roubalík se opět hrálo a hrálo. Nakonec přece jen většina partií vyústila do smírného výsledku a kdo se s ním nesmířil, většinou litoval. Francouz Forthoffer bílými zle dotíral na Smištíkova krále zapomenutého ve středu šachovnice, nakonec to ale byl černý, kdo inkasoval materiál a vyhrál. Milan Smištík tak stále vede se 100% ziskem 4/4. Podobně nespokojen byl i bílý Tomáš Mudra na sousední šachovnici proti 3. nasazenému FM Georgu Grossovi z Německa. Litovat mohli i jiní, nejvíce asi IM Štefan Gross, který si přisedl ke své mladé izraelské soupeřce Maji Morat (mimochodem šestičlenná famílie Morat obsadila v Brně všechny turnaje od Openu B až po velmistrovský turnaj) s půlhodinovým zpožděním, okolo 20. tahu už neměl na hodinách více než 1 minutu a protože i na šachovnici měl o jezdce méně, nezbylo mu než hráčce s Elo 1984 poděkovat za partii a kapitulovat.

Národní Open B měl tentokrát slavnostní atmosféru, holt Česká televize nenatáčí na podobných turnajích každý den. Kličkovat mezi stoly až k první šachovnici FIDE turnaje se kameramanovi nechtělo a tak si většinou hleděl mladých slečen v béčku, např. Lucinky Kuchynkové. Záběry by se měly vysílat v magazínu V šachu v pátek 14.7. na ČT4. Poslední opakování minulého dílu je na programu dnes večer (5.7.). Bez ztráty už v B turnaji nezůstal jediný hráč, nejvíce důvodů k úsměvu má zatím brněnský Jaromír Novák.

Čelo velmistrovského turnaje Tespo engineering se vyrovnává. Ve vedení je pořád Polák Jacek Stopa, ovšem ve včerejším 5. kole prohrál s Janem Bernáškem a kromě něj jej začínají dohánět i oba velmistři Mista a Popčev. Třetí velmistr Radek Kalod pošesté v řadě půlil, v partii s Petrem Piskem logicky usoudil, že rozházet si manažera turnaje by nebylo taktické.

V mistrovském turnaji Reda Brno poprvé půlil Polák IM Marcin Szymansky a jeho náskok je celkem impozantní. Teprve druhou remízu vybojoval domácí Michal Zavadil, ale konkurence je v tomto turnaji obrovská. Vyprávět by o tom mohli brněnští účastníci z minulých let. Jednomu z nich se ovšem letos daří - Neklan Vyskočil v 6. kole druhého mistrovského turnaje DS Brno opět vyhrál a ačkoliv IM Krzysztof Jakubowski a IM Jan Sosna mají stále půlbodový náskok, Neklanových +4 je výborným základem pro boj o normu IM. Oba pánové ho však čekají v následujících dvou kolech...

Na poslední chvíli se Zdeňkovi Vojáčkovi z Durasu podařilo zorganizovat i čtyřdenní turnaj mládeže (2x1 hodina na partii). Vítězem se stal favorit - Lukáš Sikora z Lokomotivy Brno. Tento "Open C" by se mohl stát dobrou tradicí i v příštích letech.

Další kolo začíná dnes v 15,30 hodin. Výsledky, průběžné pořadí a rozlosování lze aktuálně sledovat na stránkách ŠK Duras.
V 10.00 začíná simultánka čerstvým velmistrem, mistrem ČR a hráčem světové extratřídy (2602) Viktorem Lázničkou. Od 14,00 je na programu beseda s naším olympionikem a možná přijde i kouzelník Petr Pisk s Českou televizí.

přidal David Ciprys dne 05.07.2006 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009