Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Školení trenérů IV. tř. se konalo v pátek 29.1.2016 ve Vyškově

Aktivní pořadatelé ze Sportovního klubu Vyškov požádali Brněnskou šachovou školu o uspořádání školení trenérů čtvrté třídy v šachu. Nebývale velký zájem přivedl do salonku restaurace hotelu Dukla ve Vyškově celkem 17 posluchačů, z toho 7 z vyškovských oddílů.

Salonek byl plně obsazen, prezence u garanta akce Mgr. Miroslav Hurty  proběhla rychle a za pomoci TV spojené s PC mohla výuka začít. Trenér 2. třídy Mirek Hurta seznamuje přítomné s úvodem  do pedagogiky a psychologie, následují Pravidla FIDE a základy vedení kroužku, vše je v pohodě, probíhá diskuze k prováděným ukázkám.

Lektor 1. části sám vyhlašuje přestávku, zrovna přichází Adam Effenberger a je požádán o pokračování. Následuje didaktika šachového výcviku, praktické výměny zkušeností z vedení kroužku  a ukázky z praxe na fotografiích. Malou zorganizovanou soutěž vyhrává skupina C, kterou odměňuje sladkostmi, opravdu názorná ukázka! Za přednášku je Adam odměněn potleskem a následuje polední přestávka s chutným obědem, vítězí převážně italské panino s kuřecím masem.

Následuje ale sháňka po Mirku Hurtovi, není k nalezení, vlastně ho po odchodu ze salonku nikdo neviděl! Nutná je i kontrola toalet, Mirek je nalezen v tak  zbědovalém stavu, že je nutno zavolat vůz rychlé lékařské pomoci. Mirek končí na JIPce ve vyškovské nemocnici, ale pozdější zpráva posluchače uklidňuje, obětavý Jenda Slepánek ho doprovází a zajišťuje také dokončení přednášky a nezbytné organizační záležitosti. V odpolední části přednáší Radka Slepánková, má mnoho připravených materíálů, od 14,00 hod. zasypává přítomné s ukázkami diagramů na šachová témata.

Nutná malá přestávka byla již nutná k doplnění kyslíku a Radka hned pokračuje v ukázkách a výkladu správných postupů při řešení ukázkových diagramů. Přednáška byla tak zajímavá, že sice bylo slíbeno její zkrácení, ale naopak měli někteří problém stihnout vlak v 17 hod. Radka si zasloužila za předvedenou přednášku velký potlesk účastníků, ti si úroveň dnešního školení opravdu slovně pochvalovali.

V úterý 23. února 2016 čekají na stejném místě posluchače zkoušky, věřím, že po dnešní přednášce přítomní vše lehce zvládnou!

přidal Stanislav Vémola dne 31.01.2016 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009