Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Slunné Nečasovky v kleci zahrádky u Dukly

Krásné a teplé počasí vytvořilo pro 18 účastníků šachového turnaje v bleskové hře skvělé podmínky - personál hotelu nám vyšel vstříc a tak jsme měli volný průchod přes restauraci hotelu i přístup na zahrádku zvenku. Usměvavá číšnice Lucka se nám věnovala po celou dobu turnaje a měla stále co dělat. Ranní teplota byla již skoro 20°C, takže se někteří hráči hned zrána chladili pěnivým zlatavým mokem, další pak dávali přednost roztahování cév pro lepší přenos okysličené krve.

Přemýšlející Jenda Slepánek v partii s Janou Mourycovou

Turnaj začal s mírným zpožděním, před 10. hodinou volá Vláďa Slavík, kde se to hraje, U Gality totiž nikdo není! Dezinformaci jsem způsobil prý já, když jsem ho mylně informoval při našem setkání na letišti, tak se všem omlouvám. Při prezenci byli hráči dotazováni, zda jsou pro tempo 3 min.+3 vt./tah, nebo pro  5 min. na partii. Mladí chtěli hrát s přídavným časem, ale v převaze dříve narození rozhodli hrát klasickým tempem 2x5 min. na partii.

Vlasta Rozumek má černé s Jarkem Hejným jn. vpravo od něj hraje Honza Čermák, přihlíží Vašek Pech

Losování na PC zvládal Honza Čermák bezchybně, taky ale hrál, tak mu pomáhal zapisovat průběžné výsledky náš šachový příznivec Žanek Vytopil. Často bylo ale u zápisu veselo, třeba, když se potkali v kole švagři, tak nahlásili  velmistrovskou remíz, dostali pak překvapivou otázku: A kdo vyhrál?!

Pan Jandl s bílými proti Jarku Hejnému jn., vzadu hraje Vlasta Sedlář proti Honzovi Čermákovi

Po 6. kole jsme šli postupně na oběd, klasická česnečka a kuřecí prsa se šunkou, sýrem a rýží všem chutnala. Teplota stoupá, intenzita občerstvení také a sledujeme též čas, mnozí z nás chtějí vidět finále ženského tenisu na French Openu.

Bučovičtí hráči Martin Štrublík a Tomáš Matula mají bílé na prvních dvou stolech

V každém turnaji se někomu daří a druhému zase méně. Vyzvednout se v letošních Nečasovkách musí Vlasta Rozumek, ten zvládl všech 13 soupeřů a vyhrál tak celý turnaj bez ztráty kytičky, náskok 3 bodů před Tomášem Mourycem mluví za vše! Ten měl 2 prohry a 2 remízky, na 3. místě Honza Čermák po slabším začátku ztratil 2 utkání a 3 partie skončily smírem.

Zleva předseda OŠS Jan Slepánek, vítěz Vlasta Rozumek, 2. místo obsadil Tomáš Mouryc a bronz bral Honza Čermák

Okresní přebor v bleskové hře se po 13 kolech dostal ke svému konci, finanční ceny pak dle propozic předal předseda OŠS Vyškov Jan Slepánek a nedočkavý Jirka J. instaluje TV do závěsu, ovšem ti, co toho mají stále málo, tak na 6 šachovnicích dále blicají, někteří i po tenisu!

Vítěz Vlasta Rozumek v závěrečné pozici s fianchetovými figurami

Ludva Nečas je určitě zase spokojen, Ludvovo kolo probíhalo nepřetržitě, jen ta neúčast našich (některých) předních hráčů trochu překvapila, asi jim nesedí hotelová strava.

Tak za rok zase nashle na Nečasovkách!

Výsledky turnaje najdete zde

Početná fotogalerie je k vidění zde

přidal Stanislav Vémola dne 09.06.2015 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009