Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

V. ročník mezinárodního šachového festivalu OPEN BRNO 2014 zahájen

Letošní, již pátý ročník festivalu Open Brno 2014 měl svůj prolog v podobě turnaje „O šachového krále České advokátní komory“. Tato akce, která má již osmiletou tradici, je pravidelným příjemným setkáním „šachových“ právníků z celé ČR. K minulým vítězům (3x Vlastimil Louček z Loun, 3x Stanislav Sochor z Grygova a 1x Ivo Příborský) se letos poněkud překvapivě, avšak naprosto zaslouženě přiřadil Martin Pech z Plzně. Druhé místo obsadil Tomáš Veselý z Pardubic a třetí skončil Stanislav Sochor. Mezi neregistrovanými zvítězil Petr Kocur.

Sotva skončilo vyhlášení výsledků této akce, nastoupili k prvnímu kolu účastníci hlavního turnaje Open Brno 2014. Na startu se sešlo 59 hráčů z 15 zemí (mimo jiné Wales, Skotsko, Irsko, Anglie). Více než 10% účastníků tvoří krásnější polovina lidstva (žen je celkem šest), která je však nejen krásná, ale i šachově velmi silná, o čemž svědčí fakt, že v třetím kole hrály na prvních třech šachovnicích 4 ženy a pouze 2 muži. Po 3 kolech je však v čele dvojice mužů se stoprocentním bodovým ziskem a to Řek v českých barvách Kourousis a trochu překvapivě brněnský Řehůřek. Nejvýše titulovaní hráči na začátku trochu ztratili (GM Ivanov vybojoval 2,5/3, GM Simantsev dokonce 2/3), tím spíš může být zbytek turnaje dramatický.

V neděli 16.11. proběhl doprovodný 7-kolový turnaj v rapidšachu, jehož vítězem se stal IM Bureš díky lepšímu pomocnému hodnocení před mladým ukrajinským hráčem Shevchenkem. Půl bodu za vítězi zaostal IM Grishchenko z Ruska. Nejlepší ženou byla na 5. místě sympatická WIM Iwanow z Polska a nejlepším seniorem byl šestý Gurtovoi z Ukrajiny.

Festival pokračuje dalšími koly až do soboty 22.11., kdy budeme znát vítěze letošního ročníku. Od neděle 23.11. se pak část účastníků přesouvá na další turnaj série Czech tour – OPEN PLZEŇ 2014, hraný v hotelu Central.

Podrobné výsledky a vybrané partie jsou k dispozici na webu Czech Tour.

Petr Laušman, ředitel turnaje

Zdroj: Fotogalerie Lokomotivy Brno

přidal Jan Mazuch dne 18.11.2014 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009