Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Neporažená Jaroška triumfovala ve Vlachovicích.

Mistrovství ČR čtyřčlenných školních týmů v kategorii středních škol 2014 se hrálo ve Vlachovicích na hotelu Pavla 15 - 16 dubna a zúčastnilo se ho celkem 29 týmů - z Jihomoravského kraje si vybojovala přímý postup družstva z Gymnázia Brno na třídě Kpt Jaroše a z Gymnázia TGM Zastávka¸ divokou kartu přidělila KM ŠSČR družstvu z Gymnázia a SOŠZE Vyškov.

Jihomoravský duel na prvním stole Zastávka (vpravo) - Jaroška

Celkové výsledky najdete zde, stránku pořadatele zde, fotogalerii Stanislava Vémoly zde

Při příjezdu v úterý vítal  účastníky  poletující sníh a během dne se střídaly sněhové pumelenice.

Hotel Pavla nám poskytl komfortní ubytování,

dobré stravování

a hlavně 2 hrací místnosti. V přízemí vedle vkusně vybavené restaurace se  hrálo v menším salonku na 5 stolech,

zbytek se vešel do Konferenčního sálu ve 3. patře.

Hlavní rozhodčí ing. Zdeněk Fiala zahájil MČR přesně dle rozpisu, organizace šlapala na jedničku a 1. kolo bylo hned na nástěnce. Nejprve překvapilo družstvo ze Zastávky, hrálo stále na prvních stolech a po 5 kolech, které se hrály první den, bylo na velmi slibném 5. místě. Nejvíce bodů nasbírala Nataša Richterová 4,5/5 a překvapivě David Dumek na 4. šachovnici měl 3,5 bodu. V dalších kolech již výkony nebyly tak přesvědčivé a vysoká prohra v posledním kole Zastávku odsunula až na 13. místo, jistě doufali v lepší umístění!

„Jaroška“ nasazená jako druhá, se probojovala již po 3. kole do čela tabulky a to již až do posledního kola neopustila. Předčasné finále se odehrálo již v 5. kole, kde se střetla první 2 nasazená družstva. Brněnské družstvo smetlo nasazenou jedničku družstvo z  Gymnazia Kladno přesvědčivě 4-0, až tomu někteří nechěli věřit!

S dostatečným náskokem 5.5 olympijských bodů již po osmém kole mohlo družstvo Gymnazia Brno, tř. Kpt. Jaroše slavit přebornický titul. Aby té slávy nebylo málo, při vyhlášení nejlepších hráčů na jednotlivých šachovnicích nastoupila „Jaroška“ znovu v kompletním složení Martin Blahynka 8b./9 kol, Adam Dvořák 7/9, Radek Zeman 8/9 a Tadeáš Boček 6,5/8.

Třetí jihomoravské družstvo z vyškovského Gymnazia doplatilo také na vysokou prohru v posledním kole a umístilo se až  na 25. místě.  Nejvíce bodů získal Jan Čermák na 2. šachovnici 5/9 a Martin Špilar měl 4,5/9.

Krásné prostředí Vysočiny, perfektní hotelový servis, jen kapacita 70 strávníků nás přinutila jíst na etapy, fungující organizace, 4 on-line přenosy Kateřiny Šmajzrové a účast 14 hráčů s Elem nad 2000 nasadila vysokou laťku a byly tak vytvořeny podmínky pro úspěšné  odehrání MČR školních týmů v kategorii středních škol.  Brněnské družstvo z Gymnazia na tř. Kpt. Jaroše má možnost obhajovat titul ve stejném složení ještě další léta a tak ať se jim daří!

přidal Stanislav Vémola dne 17.04.2014 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009