Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Žákovský memoriál Jana Krejčího vyhráli Hájek, Žitný a Hvozdovič

28. ročník žákovského turnaje Memoriál Jana Krejčího, předposlední díl seriálu jihomoravského krajského přeboru mládeže v rapid šachu¸ přilákal "jen" 85 zájemců - zejména u starších žáků a dorostenců přijeli hlavně ostřílení borci¸ jakoby v těchto kategoriích začátečníci ani neexistovali.

Výsledky turnaje A - dorost (nar. 1996 a ml.)

Výsledky turnaje B starší žáci (nar. 2000 a ml.)

Výsledky turnaje C mladší žáci (nar. 2004 a ml.)

Zahájení turnaje jako obvykle na minutu přesné obstarali ředitel turnaje Miroslav Hurta, prezident Lokomotivy Brno Dosi Točev a starosta Rajhradu František Ondráček.

Turnajem mladších žáků prošel jako nůž máslem Jan Hvozdovič z Rousínovce (vlevo)

se stoprocentním ziskem 7/7 před trojicí Lokomotivy Brno Michael Kureš, Vilém Faja a Anna Vavřínková.

Prostřední kategorie starších žáků měla velmi prestižního rozhodčího v osobě mezinárodního mistra a mezinárodního rozhodčího Richarda Biolka. Ten byl dbalý klidu v sále a tak bylo občas možno sledovat šachové dění jen dveřním kukátkem.

Co si zkušený trenér a autor několika knih o šachových koncovkách rozložených na stole v bufetu myslel o partii na přední šachovnici, v níž hráči evidentně neměli páru o jednoduché koncovce věž + pěšec proti věži, těžko říct.

Velkým favoritem s ratingem 1922 a bohatými zkušenostmi z krajských soutěží dospělých byl Daniel Daněk z Durasu Brno. V partii na horním snímku však bílými podlehl kuřimské naději Davidu Němcovi a musel přenechat prvenství Michalu Žitnému z Lokomotivy Brno (vpravo),

přestože ho ve vzájemné partii posledního kola porazil. Stříbrnou medaili získal Vojtěch Jurásek z Lokomotivy,

nejlepší dívkou byla Eliška Vavřínková, společně s Terezou Kocí, která se však nechala vyhodnotit v kategorii chlapců.

Mezi dorostenci potvrdil pozici jedničky turnaje a také letošní skvělé výkony z krajských soutěží i druhé ligy Oskar Hájek z Lokomotivy Brno.

V komorním prostředí mezi pouhými devíti borci - ovšem velmi zkušenými,

ztratil jedinou remízu až v posledním kole se stříbrným Tadeášem Bočkem z Kuřimi. Jako odměnu za dobré výkony si borci odnesli finanční ceny v plné výši, ačkoliv počet účastníků byl mnohem nižší než očekávaný a krácení by jistě nikdo nezpochybnil. Třetí skončil Jan Skalka z Veselí nad Moravou, nejlepší dívkou se stala Daniela Dumková ze Zastávky.

přidal David Ciprys dne 06.04.2014 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009