Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

2. liga „E“ jde do finále!

Boj o postup do 1.ligy slibuje v posledních dvou kolech druhé ligy napínavou podívanou. Na prvních třech místech se usídlili tři brněnské týmy Duras¸ Lokomotiva B a Moravská Slavia se stejným bodovým ziskem 20b¸ mezi kterými se prakticky o jednom postupujícím rozhodne. Šlágrem 10.kola tak bude souboj druhé Lokomotivy s prvním Durasem. Vítěz si pak, pokud nezaváhá v posledním kole (Duras s Postoupkami a Lokomotiva s Lipovcem) zajistí postup. V případě remízy se může radovat dle rčení „dva se perou a třetí se směje“ Moravská Slávia, která by ještě musela uspět v Hustopečích a v posledním kole s Prušánkami. Ona remíza také dává již jen teoretickou šanci na postup Lipovci, který by musel porazit nejen Staré Město, ale i Lokomotivu a spoléhat neúspěch prvních třech týmů ve zbývajících zápasech.

Již „jen“o čest a pro radost mohou hrát Hustopeče, Kroměříž B a Prušánky, kteří se umístí ve středu tabulky. Jen teoreticky se může cítit v ohrožení Staré Město B.

Partiová ukázka je na téma promarněné příležitosti. Někdy vám soupeř nabídně mnoho šancí, jak partii zvrátit, jindy se v jeho obraně jen těžko hledá skulinka. V souboji zatím prvního a posledního v tabulce Petr Skácelík v partii s Emilem Macurou (Duras-Napajedla) onu jedinou skulinku nenašel. Partie skončila remízou, ale po 57.tahu černého se dostala do pozice kdy bílý na tahu vyhraje.

Černý koncovku hrál velice precizně, jedinou příležitost zvrátit vývoj měl (místo hraného 58.Sh4) po 58. d7+! Kc7 59. Se1!! Vg8 60. Sa5+ Kd6 61. d8D+ Vxd8 62. Jf7+
s dalším xd8 a pochytáním černých pěšců.

Boj o záchranu čeká nejen Postoupky, ale také Prostějov a Kuřim, oba musí vyhrát zbylé dva zápasy a čekat na zaváhání Postoupek. Tahákem v boji o záchranu bude tedy duel Postoupek s Prostějovem. Nejhorší, co se vám může v soutěži družstev stát, je prohrát 3,5 : 4,5 a protože se tato nemilá „věc“ stala Napajedlům celkem čtyřikrát a zůstaly tak zatím bez bodu, 2.ligu opouští.


 
TJ FS Napajedla (foto Karel Virgler)

10.kolo – 23.3.2014

Slavia Kroměříž B - TJ FS Napajedla 
ŠK HPM TEC Hustopeče - Moravská Slavia Brno 
TJ Podlužan Prušánky - ŠK Kuřim 
ŠK Staré Město B - ŠK GARDE Lipovec 
ŠK Lokomotiva Brno B - ŠK Duras BVK Královo Pole B  o 1.místo
Sokol Postoupky - Sportovní Klub Prostějov o udržení

Partie a výsledky najdete zde

přidal Michal Hnilička dne 20.03.2014 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009