Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Zpráva o činnosti Okresního šachového svazu Brno-venkov v roce 2013

Ve své činnosti jsme se zaměřili především na organizování přeborů okresu v bleskovém šachu a rapidu.
  
Přebor v rapidu  Přebor v rapidu byl dne 23.03.2013 jako otevřený přebor okresu Brno – venkov sehrán v Tišnově jako turnaj Tišnovská věž. Turnaj se hrál švýcarským systémem na 7 kol za účasti 18 hráčů. Okresním přeborníkem se stal Jiří Majer z Kuřimi. Vítězem kategorie ELO do 1800 se stal Vladimír Hlavsa z Tišnova a kategorie ELO do 1600 Miloslav Buček z Kuřimi.
 
Přeboru škol Okresní kolo Brna-venkova Přeboru škol v šachu proběhlo v Zastávce u Brna 6.11.2013
V kategorii Z1 (1.-5. třída základních škol celkem 8 družstev) tvořili polovinu osmičlenného startovního pole zástupci kuřimských škol Na prvním místě se umístilo „áčko“ kuřimské ZŠ Tyršova – Matěj Tajovský, David Němec, Tomáš Keprt, Lukáš Petříček Na druhém místě se umístilo „áčko“ ZŠ a MŠ TGM Zastávka, které hrálo ve složení Julie Richterová, Richard Brázda, Petr Pečenka a Hana Hradílková  Na třetím místě se umístilo „áčko“ kuřimské ZŠ Jungmannova – Tomáš Kříž, Šimon Řehka, Šimon Tajovský, Josef Zelený
V kategorii Z2 (6.-9. třída ZŠ a odpovídající třídy víceletých gymnázií)
Na prvním místě se umístilo družstvo ZŠ Kuřim Jungmannova ve složení Martin Liška, Filip Jahn, Ondřej Škrob, Roman Matějů Na druhém místě se umístilo družstvo ZŠ Tyršova Kuřim zásluhou čtveřice Jakub Němec, Vladimír Dudar, Gabriel Vašek, Martin Prokop Na třetím místě se umístilo družstvo Gymnázia Židlochovice Pavel Hodovský, Dominik Řehoř, Jakub Řehoř, Marek Dvořák, Jan Hroudný
V kategorii středních škol se utkaly zase 2 družstva - a to čtvrtý rok po sobě - Gymnázium TGM Zastávka a Gymnázium Židlochovice. Ovšem díky kolizi termínu našeho turnaje s veletrhem Gaudeamus, kam vyrazil maturitní ročník Gymnázia Židlochovice, tentokrát dorazil ze Židlochovic pan Antoním Továrek pouze s družstvem, které hrálo kategorii II. stupeň základních škol. Tím pádem měli domácí ve složení Rudolf Zezula, Nataša Richterová, Daniela Dumková a David Dumek vítězství ve své kategorii skoro jisté.
Závěrem cituji pana Aleše Dumka organizátora a ředitele turnaje : je nutné poděkovat hlavnímu rozhodčímu Miroslavu Hurtovi za skvěle zvládnuté losování a vůbec řízení turnaje; všem vedoucím výprav, že nad svými svěřenci bděli okem pozorným a pomáhali vyplňovat zápisy o utkáních; dále chválíme všechny hráče, že letos byli opravdu velmi klidní a nemuseli být pořadateli a hlavním rozhodčím neustále nabádáni ke klidu, a proto byl turnaj letos opravdu pohodový a bezproblémový. 
V neposlední řadě také patří poděkování vedení obce Zastávka za veškerou podporu tohoto turnaje – počínaje bezplatným pronájmem hracího sálu a cenami pro vítěze konče.
 
Přebor v bleskovém šachu Otevřený přebor okresu Brno – venkov v bleskovém šachu byl odehrán dne 26.12.2013 v Ivančicích jako turnaj Ivančický brousek. Turnaj uspořádal Šachový oddíl TJ Slovan Ivančice v hotelu Černý lev v Ivančicích a hrál se na 11 dvoukol (černá - bílá, celkem 22 partií) tempem 5 minut na hráče a partii. Turnaje se zúčastnilo 26 hráčů z 11 oddílů. Vyhrál David Holemář z Moravské Slávie Brno 
Okresním přeborníkem se stal  Pavel Kubát z Orla Ořechov.
Vítězem kategorie ELO do 1800 se stal Karel Horák ze Střelic a kategorie ELO do 1600 jeho bratr Miloš Horák ze Střelic.
 
Finance   Počáteční stav 1.1.2013  =  3.543,- Příjmy 8.643,- (šach. svaz 8.443,- a pokuty 200,-) Výdaje 1.485,- (finanční ceny 600,- + 600,- pohár blesk 211,- kanc. potřeby 74,-)
Zůstatek k 31.12.2013 = 10.701,- Kč
 
V roce 2014 chceme také organizovat tyto základní turnaje.
  
Všechovice 26.01.2014
 Ing. Jan Gubáš předseda OŠS Brno-venkov

přidal Miroslav Hurta dne 14.02.2014 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009