Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Na Littneru sluníčko a komáři

Poslední díl seriálu krajského přeboru mládeže konaný v romantickém prostředí borových lesů na turistické základně Littner u Bzence už nemohl nic změnit na celkových výsledcích. Hrálo se jen jakoby mimochodem mezi hrami v přírodě, proháněním míče a smečováním tabletenisovými raketami. Jednou z novinek letošního roku bylo ochočování ještěrek, které běhaly všude a některým hráčům se procházely i po ramenou nebo vykukovaly z pod mikiny. Pánem tvorstva ale byli na letošním Littneru komáři. Při pokusu o vstup do lesa byly nálety drzých moskytů tak intenzivní, že citlivější povahy nezvyklé na komáří kalamity se nestačily plácat a i v bezpečném úkrytu hrací místnosti se více než taháním figurkami zabývaly šimráním svědivých bodanců.

40 hráčů turnaje bylo složeno především z účastníků tradičního víkendového soustředění, na které přijely zejména děti z Lokomotivy Brno a Zastávky. Suverénním vítězem se stal první nasazený Lukáš Kuchynka z HPM TEC Hustopeče, který svou vedoucí pozici s přehledem kontroloval a velkomyslně povolil soupeřům 2 remízy. O 2.-4. místo se s 5,5 body rozdělili zkušení hodonínští Filip Taptič a Tomáš Prášek společně s Karlem Svobodou z Lokomotivy Brno. Vynikající výsledek zaznamenali s 5 body na 5.-7. místě mladíci Martin Blahynka, Jiří Musil z Lokomotivy a Roman Borufka z Hodonína. V závěsu za nimi skončili společně s Petrem Bílkem z Veselí další zástupci Lokomotivy Martin Hošek, Lukáš Sikora a Václav Ondračka, takže se zdá, že po delší době na Lokomotivě krystalizuje reprezentační celek pro MČR družstev mladších žáků, jehož ambice by letos mohly směřovat hodně vysoko, snad až někam k medailovým postům.

Výsledky byly zpracovávány v pravěkém programu Swiss-Perfect, takže tabulka se zde objeví až v průběhu týdne.

přidal David Ciprys dne 07.05.2006 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009