Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Z Mostu si vezeme stříbrnou medaili

Na republikových kolech Přeborech škol se letos našim zástupcům daří. Po velmi dobrém umístění kuřimské základní školy Tyršova, jež ve Vyškově v kategorii prvostupňových základek dosáhla bramborové medaile, si v kategorii II. stupně odvážíme medaili skutečnou. Zasloužili se o to reprezentanti brněnského Gymnázia na třídě Kapitána Jaroše, kteří se v silné konkurenci šestadvaceti družstev z celé ČR umístili na skvělém druhém místě – hned za vítězným Gymnáziem Uherské Hradiště.

 

Republikové kolo proběhlo ve dnech 3. – 4. dubna v Mostě a pořadatelem byl tamější Šachový klub Most, který se organizační úlohy zhostil na výbornou. Vše probíhalo bez problémů – od ubytování a stravy až po samotný hladký průběh turnaje. Akce tak byla skvělou propagací šachu mezi školskou mládeží. Jedinou nevýhodou pro naše družstva – za kterou ovšem již pořadatelé nemohli – byla poměrně dlouhá cesta, kterou naši hráči museli do Mostu urazit.

 

Brňáci nastupovali v sestavě Adam Dvořák, Radek Zeman, Tadeáš Boček a Vít Jelínek a jedinou prohru utrpěli v pátém kole právě s vítězem. Ke stříbrné medaili upřímně blahopřejeme!

 

Další zástupce našeho kraje, Tyršova základní škola Kuldova, skončil tentokrát v poli poražených. Mají však hezké webové stránky, kde je průběh soutěže velmi dobře popsán.

 

Zájemcům rovněž doporučujeme navštívit webové stránky Ústeckého krajského šachového svazu, kde byla soutěži věnována mimořádná pozornost. Výsledky najdete klasicky na stránkách chess-results.

přidal Miroslav Hurta dne 12.04.2013 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009