Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Tituly krajských přeborníků mládeže uděleny!

V sobotu byl dohrán zbývající díl krajského přeboru mládeže v klasickém šachu. Obraz závěrečného hracího dne byl podobný jako v těch předchozích.

Maminky spolu debatují o věcech šachových i nešachových, dítky mají modrá ústa od konzumace sladkého papíru ve tvaru bankovek, tátové (Žitný a Vavřínek) čekají na výsledky svých dítek, aby se ihned věnovali rozboru. Neúnavní Pavlové (Krupica a Šťastný) dozorují při partiích vlastních svěřenců, aby po partii vnesli světlo do jejich odehraných partií. Během dne přijíždí trenérská posila Bučovických zástupců, duo Horáček a Gorčák.

Turnaj starších žáků dokončilo 10 dvojic, když z turnaje odstoupili Hodovský a Křivánek. V turnaji zvítězil podle očekávání Dvořák (6,5) z domácího klubu. Druhé místo obsadil také domácí hráč, Svoboda (6,0). Jasnou převahu hráčů domácího klubu doplnil třetím místem Jurásek (4,5).

V turnaji mladších žáků hrálo sedm dvojic, které do cíle dovedla Richterová ze Zastávky, když v posledním kole porazila vedoucího Skalského ze Starého Města. Druhé místo udržel po remíze s Křížem domácí Kocí.

Sobota je dnem, kdy se v rámci této soutěže koná jako doprovodná akce Přeboru brněnské mládeže; Náborový turnaj začínajících adeptů šachu. Ačkoli nebyly žádné nepříznivé události, do turnaje se přihlásili pouze 4 zájemci! Proto mezi sebou sehráli dvoukolový turnaj a následné ‚vyřazovací‘ duely.

Ve dvoukolovém turnaji zvítězil domácí mladíček Štoudek. Do finále následujícího ‚rozstřelu‘ se přes základní duely probojovali Štoudek a Tajovský. V této finálové partii zvítězil za výrazné podpory rodičů kuřimský mladíček Šimon Tajovský. V ‚malém‘ finále byl úspěšný Richter ze Zastávky.

Krajští přeborníci pro rok 2013/14:

kategorie H16 Dvořák (Loko)
kategorie H14 Jurásek (Loko)
kategorie H12 Richterová (Zastávka)
kategorie H10 Tajovský (Kuřim)

Přeborníci Brna pro rok 2013/14:

kategorie H16 Dvořák (Loko)
kategorie H14 Jurásek (Loko)
kategorie H12 Kocí (Loko)
kategorie H10 Barák (Duras)

Přeborníkům gratulujeme!

Přejeme úspěšnou reprezentaci kraje v nastávajícím Mistrovství České republiky a podzimním Mistrovství Moravy a Slezska.

I letos se tato uspořádání akce neobešlo bez podpory partnera mládežnických turnajů – společnosti Tespo engineering, s.r.o. Spokojenost mládeže a doprovodu zajistil bufet paní Holzmannové. Prostory a hrací materiál domácí klub ŠK Lokomotiva, o.s.

Tituly byly rozdány, stejně jako cenový fond. Krajský přebor je za námi, těšme se na ten příští! 

přidal Zdeněk Vojáček dne 07.03.2013 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009