Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

10. kolo základního turnaje

Desáté kolo začalo v hrací místnosti Lokomotivy Brno se zpožděním, které svým pozdějším příchodem zavinil pan Kučera. Vyřizujeme proto vzkaz rozhodčího Jana Čejky: „Pokud víte, že dojdete se zpožděním (ale že určitě dojdete), dejte to prosím po někom vědět!“

 

Partie na první desce, kde se utkali pánové Prášek a Kučera, skončila remízou, zatímco na druhé a třetí šachovnicí pánové Krejčí a Šnorek potvrdili svou výraznou „elovou“ převahu a nad svými soupeři zvítězili.

 

Na osmém prkně probíhala mezi Vladimírem Urbancem a Jiřím Baťou vyrovnaná partie. Bílý sice hezky, ale jak se později ukázalo, nedostatečně útočil na černou rošádu, a tak se nakonec soupeři shodli na remíze. Ta byla uzavřena rovněž (až v pěšcové koncovce) i v partii Milan Hloušek versus Zdeněk Polák. Závěrem ještě zmiňme husarský kousek nejstaršího účastníka turnaje, devětaosmdesátiletého pana Jaroslava Křivánka, který ačkoli stál na prohru (měl kvalitu a několik pěšců méně), dokázal využít soupeřovy časové tísně a partii ještě dovedl k vítěznému konci.

 

Po tomto kole tak turnaj stále vede s 9 body Petr Kučera (ŠK Bystrc Oilers) před Petrem Krejčím (ŠK 64 Brno) 8 bodů a Milanem Šnorkem (AD Jičín) se 7.5 body. Průběžné pořadí turnaje můžete najít na stránkách chess-results.

 

Turnaj pokračuje v úterý 26. února jedenáctým kolem – propozice ke stažení můžete najít zde.

přidal Miroslav Hurta dne 21.02.2013 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009