Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Olympiáda dětí a mládeže - po poločase jižní Morava v čele

Po úvodním dni jsme se drželi na špici pelotonu s krajem Moravskoslezským a Královehradeckým s plným počtem 6 bodů! Jelikož v Ostravě panují ještě nižší teploty než v ostatních částech republiky, nebylo ranní vstávání zrovna příjemné. Večerní los nám přidělil dalšího soupeře – Pardubický kraj, který reprezentují bratři Půlpánové. Tito jsou již ve svém věku velmi, velmi zkušení borci. Také děvčata mají již nějaká ta MČR za sebou.

Petra Masáková. Zdroj: Stránky výpravy Jihomoravského kraje

Výsledky najdete zde

On-line přenosy všech partií najdete zde (vždy od 9:15 a 15:00)

Rozcestník na stránkách Moravskoslezského šachového svazu najdete zde, web Olympiády zde a web výpravy Jihomoravského kraje zde

Daniela Dumková. Zdroj: Stránky výpravy Jihomoravského kraje

Malá výhoda byla na naší straně. Kluci, kteří hrají na lichých šachovnicích, mají bílé kameny. Taktika spočívala v „natažení“ partií Tády a Dana s tím, že Petra se pokusí zvítězit a Danka udržet remízu. Ze začátku vycházelo skoro vše dle předpokladů. Petra přes nepřesnost v zahájení partii rychle obrátila a Dan sehrál moc pěknou Gründfeldku a oba dva získali bod. Vedeme 2-0. Danka Dumková velmi pěkně sehrála zahájení i střední hru a do koncovky šla s lepší pozicí i časem. Bohužel se projevila únava a jediný nepřesný tah a zráta věže v remízovém postavení znamená korekci na 2-1. Vše zůstává na Tádovi. Tento již ostřílený matador neponechal nic náhodě a partii dovedl k remíze. Konečný výsledek: 2,5-1,5.

Tadeáš Boček. Zdroj: Stránky výpravy Jihomoravského kraje

Hurá na oběd a zasloužený krátký odpočinek. Naším dalším soupeřem je nejsilnější tým – Královehradecký kraj – nasazený č.1. I v něm jsou mládežničtí reprezentanti. Paní Štěstěna opět trochu náhrává nám. Kluci mají bílé. Nemáme co ztratit. První 2 desky mají za úkol udržet plichtu a 3. a 4. zavěsit. (Mezi sebou si říkame, že jim to nasypem.)

Zápas pátého a prvního nasazeného týmu Jihomoravský kraj - Královéhradecký kraj. Zdroj: Stránky výpravy Jihomoravského kraje

Petra tentokrát hraje přesně a poměrně rychle zavěsí. Danka opět skvěle odráží Králův gambit, který jsme probrali těsně před zápasem podobně jako Bogoljubovovu ráno. (Fascinuje mě, co si z těch krátkých příprav vše zapamatuje.) Trocha nervozity v těžké otevřené partii zřejmě zapříčinila přehlednutí vítězného tahu 17. ..Dg5. Stav zápasu 1-1. Urputný boj opět svádí Dan a opět vítězí. Vedeme 2-1. Tadeáš šikovně blokuje na 1. desce pozici s Honzou Macháněm. Vítězíme 2,5-1,5. Máme maximálních 12 bodů a jsme první.

Jihomoravská výprava na zahájení ZODM v ČEZ Aréně. Zdroj: Stránky výpravy Jihomoravského kraje

Na závěr příspěvku bych se rád poklonil našim dětským reprezentantům (a jejich trenérům). Jsou moc fajn parta. Navzájem si pomáhají, povzbuzují se, utěšují se, ale hlavně táhnou za jeden provaz. Nepřeceňuji naše současné vedení v turnaji – cíl je daleko. Vše se může ještě zvrtnout.

Držte nám palce!

přidal Pavel Masák dne 01.02.2012 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009