Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Favoritem postupu z KP družstev ml. dorostu Duras C

Dnes 7. 1. 2012 se konalo v prostrorách ŠK Lokomotivy Brno 4. až 6. kolo KP družstev mladšího dorostu. Hráče čekalo útulné prostředí a nachystaná hrací místnost a vše potřebné pro zahájení čtvrtého kola. Za to patří poděkování Mirkovi Hurtovi, který také přesně v 10 hod zahájil 4. kolo. Dospělí pak měli možnost si do bufetu jít vychutnat kafíčko. Již v 10:30 se začínalo dohrávat a ve vedlejší místnosti začínaly probíhat rozbory partií. Je přeci potřeba ukázat chyby hned, aby se v dalším kole neopakovaly.


Další partie se již taky velmi brzy dohrávají a tak se začíná hrát s půlhodinovým předstihem 5. kolo. Jen ještě v zápase Loko Brno D – Vyškov dohrávají na 1. šachovnici Hrůza Dominik s Radkem Zabloudilem.


Celé setkání mělo hladký průběh a tak již 14:30 byla odehrána všechna 3 kola. Největším favoritem na postup je nyní Duras C, který je doposud bez porážky. Velkým překvapením je, že dokázal ve čtvrtém kole porazit favorita soutěže Kuřim A! Přitom na první šachovnici prohrál hráč s ELO o 500 bodů menším! Opět se ukazuje, že ELO je jenom číslo, které zvláště u dětí příliš mnoho neznamená... I v pátém kole stojí při Durasu všichni svatí. Po půl hodině hry to vypadá na vysokou prohru s Lokomotivou D 1 : 4, ale durasáci zázračně otáčejí dvě partie a je z toho těsná výhra 3 : 2. Inu štěstí přeje připraveným...


Duras C tak vysoko a přehledem vede a jeho postupu by už nemělo nic vážnějšího zabránit, na vítězství mu stačí ze zbývajících tří kol uhrát čtyři body, a to by nemělo být problémem. Pravděpodobně tak bude vyrovnán dosavadní krajský rekord Lokomotivy Brno, která má ve vyšších mládežnických soutěžích hned tři celky.

V těsném závěsu za Durasem jsou pak družstva ŠK Hodonín a ŠK KME-DDM Kuřim A. O konečném pořadí rozhodne 3. březen, kdy se uskuteční poslední sraz, a to opět v klubovně Lokomotivy Brno. Podrobné výsledky můžete zhlédnout zde.

přidal Radka Slepánková dne 07.01.2012 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009