Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Česko-Slovenské soustředění šachistů v Tatrách

Již na konci června začíná pro členy Klubu šachistů TJ Bučovice letní táborová sezóna. Pro své členy i pro kolegy z Čech a Moravy připravili počtvrté týdenní turistický poznávací pobyt na rozhraní Chočských vrchů a Západních Tater (Huty) s šachovým relaxačním programem.

Letos poprvé se připojili také aktivní šachisté z ŠK Liptov, kteří jsou doma v blízkém Liptovském Mikuláši. V této sezóně vybojovali titul mistra ve slovenské extralize družstev mužů a dlouhodobě věnují velké úsilí výchově mladých talentů. Navíc si na soustředění pozvali také výborné šachisty z Frýdku-Místku a reprezentanty Slovenska k přípravě na letošní mistrovství světa a Evropy mládeže.

Zatímco dospělí šachisté vyráželi každý den na turistické vycházky a túry chočskými dolinami nebo po hřebenech Roháčů, mladí šachisté z Bučovic a Brna začínali po ránu rozcvičkou a potom měli příležitost změřit své síly v šachových turnajích s pětatřiceti Slováky a patnácti frýdeckými hráči. Sehrané partie rozebrali se zkušenými trenéry a účastnili se i na šachových trénincích, které vedl litevský velmistr a mezinárodní mistři z Běloruska a Slovenska. Ve volných půldnech přesto stihli projít Prosieckou a Kvačanskou dolinu, kolem roháčských ples a vodopádu, navštívili Demanovské jeskyně a vyzkoušeli i termální koupaliště v Bešeňové.

Turnaj dospělých šachistů v bleskovkách vyhrál Lubomír Machýček (Jeseník) před slovenským mezin. mistrem Kotanem a Vojtěchem (Velká Bíteš). Turnaj v rapid šachu také vyhrál Machýček před Jiřím Novotným (Brno) a Janou Zavadilovou (Brankovice). Jana vyhrála navíc týdenní kontrolní turnaj mládeže s 6 b., Marek Staňa (Uh. Ostroh) byl s 5 b. šestý a Vít Sedlář (Bučovice) skončil se 4,5 na 9. místě z 35 hráčů.

Vysokohorští turisté s průvodci dobyli Sivý vrch a Baníkov, zajímavé a náročné bylo také zdolání další „dvoutisícovky“ Hrubé kopy. Týdenní pobyt na hutianské Škole v přírodě zakončil společný oheň s opékáním špekáčků a zpěv tábornických písniček s kytarami.

Na úspěšnou spolupráci slovenských, frýdecko-místeckých
a bučovických šachistů v Roháčích bude navazovat příští rok soustředění ve Vysokých Tatrách.

přidal David Ciprys dne 05.07.2005 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009