Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

V Brně skončil Olexův memoriál

Ve čtvrtek 30. prosince skončily poslední partie 35. ročníku Olexova memoriálu. Hráčsky byl turnaj velmi vydařený, ale jeho hodnocení kazí až zarážející nízká účast brněnských hráčů. Co se dá dělat? Budeme si asi muset zvyknout, že turnaj s dlouholetou tradicí bude v nejbližších letech víceméně klubovou záležitostí.



Výsledky turnaje byly tak jako vždy každodenně aktualizovány na webu Lokomotivy Brno (to je ostatně zvykem i na jiných turnajích). Co už ale zvykem všude není a za co je nutno pořadatele pochválit, je bohatá fotogalerie (poděkování Břeťovi Eichlerovi) a kompletní partiový materiál A turnaje (poděkování Janu Kalendovskému).



Vyhlášení výsledků bylo důstojné, když předávání cen vítězům se zúčastnil i patron turnaje starosta Městské části Královo Pole Ing. Kopečný, který také přihlížel závěrům posledních partií, které rozhodovaly o rozdělení cen. Do posledního kola šel IM Gažík (SVK) bílými figurami s půlbodovým náskokem, ale partii nechtěl jen remízovat a pan Šnorek (ŠK AD Jičín) se jeho útoku nejen ubránil, ale zvítězil. Turnaj tak skončil vítězstvím domácího borce Karla Kratochvíla, 2. skončil IM Igor Gažík, 3. Milan Šnorek a 4. Pavel Karhánek (VOKD Poruba). Ve velmi pěkném turnaji se představilo hlavně mládí – Viktor Gažík (10let), Veronika Gažíková a Benedikt Hofírek (oba 11 let), Blahynka a Dvořák (oba 12 let), dále Sikora, Zámečník a Hošek – ti všichni řádně zatápěli zkušenějším borcům a dokazovali, že jejich úspěchy mezi vrstevníky nejsou náhodné. V turnaji B po vyrovnaných výkonech zvězil Pavel Kopkan (Bystrc Oilers) před Otmarem Říhou (Duras) a Martinem Dufkem (Loko).


Pořadatelé poděkovali účastníkům za seriózní vystupování a pozvali ty, kteří byli spokojení, k účasti na akcích Lokomotivy v roce 2011.

 

Jiří Vachek, Miroslav Hurta 

přidal Miroslav Hurta dne 31.12.2010 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009